Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Μάι 2021

Ψήφισμα της Έκτακτης Συνέλευσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας

“Οι γονείς είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να μην ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, αλλά να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και αγωνιστικές δράσεις.”

Αγαπητοί γονείς,

Φέτος, η Σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγάλα συσσωρευμένα προβλήματα που δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση μέσα στα σχολεία .
Ο << Εξορθολογισμός Δαπανών >> έφερε σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς , χωρίς σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες . Έφερε ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών αφού μόνο μέσω EΣΠΑ , από δω και στο εξής θα έχουν πρόσβαση στα σχολεία . Έφερε 27αρια τμήματα από το Δημοτικό, συγχωνεύσεις τμημάτων και υποβαθμίσεις σχολείων, αφού όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά όπως λέει και η << σύγχρονη παιδαγωγική >>!

Αναγκάζει τους μαθητές να παραμένουν υποχρεωτικά στα σχολεία μέχρι τις 2:00μμ για να μπορέσουν να μεταφερθούν στα σπίτια τους.

Στο δικό μας Σχολείο :
• Μείναμε 12 μέρες χωρίς το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό , με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλα τα τμήματα και το ολοήμερο να μη λειτουργεί ακόμη.
• Τα παιδιά που μεταφέρονται να παραμένουν χωρίς πρόγραμμα από 12:25 έως 2:00μμ στο χώρο του σχολείου.
• Στη συνέλευσή μας συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας Τμήματος Ένταξης που μέχρι τώρα δυστυχώς δεν υπήρχε .
Η συνέλευση αποφάσισε να διεκδικήσει συλλογικά :
• Την άμεση λειτουργία του ολοημέρου .
• Την δημιουργία τμήματος ένταξης .
• Ασφαλή μεταφορά των μαθητών με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμά τους .

Οι γονείς είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να μην ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, αλλά να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και αγωνιστικές δράσεις. Σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ και τους άλλους συλλόγους, θα οριστικοποιήσουμε τις όποιες δράσεις μας και θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση . Στόχος μας είναι να έχουν τα παιδιά μας αυτό που πραγματικά αξίζουν στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο .

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *