Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Χωρίς αγροτικό γιατρό (ακόμα) και δασκάλους η “Μύκονος του Ιονίου”

Δεν χρειάζεται πλέον να υπενθυμίζουμε την σημαντική συμβολή μας στην προσπάθεια να προβάλλουμε το Μεγανήσι τουριστικά και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν στο μικρό μας νησί από την εφαρμογή των Μνημονίων.   Το meganisinews  κατάφερε να συνδέσει την δημοσιότητα των εξελίξεων στο Σκορπιό  άμεσα με την τουριστική προβολή  του  Μεγανησίου. Ακόμα ένα μεγάλο site ασχολήθηκε προβάλλοντας  το μικρό Μεγανήσι  και το πρόβλημα με την έλλειψη (ακόμα) αγροτικού γιατρού, αν και σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας το πρόβλημα ναι μεν έχει λυθεί, αλλά η λύση του ακόμα δεν έχει φανεί. Διαβάζουμε, λοιπόν, στο capital.gr :

 Το νησί των κροίσων δεν έχει αγροτικό γιατρό

 Η εγκατάσταση του Ρώσου Μεγιστάνα, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο Μεγανήσι έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του συγκεκριμένου νησιού, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, εκεί επίσκεψη πραγματοποιούν εκπρόσωποι της εγχώριας show biz. Και η φημολογία θέλει τον Ισπανό Βασιλιά Χουάν Κάρλος να βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί του «Αριστοτέλη Ωνάση», όπως έχει επικρατήσει αυτό να αποκαλείται.

Ωστόσο, το Μεγανήσι που έχει μετατραπεί σε «hot spot» δεν διαθέτει αγροτικό ιατρό και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της έλλειψης κονδυλίων, αλλά οφείλεται κατά βάση στο ανύπαρκτο ενδιαφέρον για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης.

Βέβαια από τις 25 Ιουλίου κι ύστερα έχει τρέξει πολύ νερό στον μύλο της δημοσιότητας και των εξελίξεων, «επί τα χείρω”. Πλέον του αγροτικού γιατρού που ακόμα δεν έχει βρει το δρόμο για το Μεγανήσι (ενδεχομένως να οφείλεται σε κλασσικές γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλανίζουν ακόμα τους πολίτες),  ψάχνουμε κι έναν δάσκαλο για την Ε΄ Δημοτικού κι έναν Ειδικής Αγωγής (όλοι θυμούνται τι είχε γίνει πέρυσι και πόσος αγώνας και δημοσιότητα χρειάστηκε. Εδώ τι έχει ανακοινώσει για φέτος ο αρμόδιος υπ. Παιδείας), οπότε  ο τίτλος μέλλει να επικαιροποιηθεί:

 «Το νησί των Κροίσων δεν έχει αγροτικό γιατρό και δασκάλους» και φυσικά όχι γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά γιατί η αμοιβή (800 ευρώ) των αγροτικών ιατρών είναι εξευτελιστική.

Αυτά για όσους «εντός των πυλών» ονειρεύονται μια «Μύκονο του Ιονίου», γιατί εκεί έξω  απ’ ότι φαίνεται, μας πήρανε χαμπάρι …

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights