Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Η ΕΥΔΑΠ ξανά στο προσκήνιο στην Λευκάδα

Η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Λευκάδα  επανέρχεται δυναμικά στις συζητήσεις  .  Με σύμμαχο πλέον  για την κάμψη της κοινής γνώμης και τα προβλήματα  που παρουσιάστηκαν στην υδροδότηση  αρκετών περιοχών της Λευκάδας , το θέμα επανήρθε στο  τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στην Λευκάδα στις  … δύο το πρωί !

Ακούστε τι δήλωσε για το θέμα  στον  ραδιοφωνικό σταθμό prisma 95 ,1  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  “Όλοι για την Λευκάδα” κ. Κώστας Δρακονταειδής :

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι για την Λευκάδα» κ. Δρακονταειδής, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο και τον Παναγιώτη Κουνιάκη και αναφέρθηκε στο θέμα της Ιδιωτικοποίησης του νερού στην Λευκάδα.

Όπως είπε ο κ. Δρακονταειδής η δημοτική  παράταξη τους, μετά την αποτυχημένη προ ενάμισι χρόνου προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση του δικτύου Υδρευσης,  προκαλούσε με πολλούς τρόπους την Δημοτική Αρχή  να φέρει το πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση καθώς πρόκειται για ένα δύσκολο πρόβλημα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Δρακονταειδή, ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να συζητιέται στις δυο το ξημέρωμα, με απουσία τόσο των Μέσων Ενημέρωσης, όσο και πολιτών που θέλουν να παρακολουθήσουν το θέμα. Αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή σύμφωνα με τον ίδιο κάτι που κατήγγειλε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το  θέμα ωστόσο έχει και άλλες προεκτάσεις καθώς σύμφωνα με τον κ.Δρακονατειδή πριν από ένα μήνα διενεργήθηκε δημοσκόπηση στην Λευκάδα, κάτι που ειπώθηκε από επώνυμους πολίτες και ανάμεσα στα πολλά ερωτήματα ήταν και το αν έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί το νερό στην Λευκάδα.

Στην συνέχεια ο δημοσκόπος πήγαινε και ένα βήμα παρακάτω καθώς ρωτούσε τον πολίτη αν επιθυμεί η διαχείριση των υδάτων να παραμείνει στον Δήμο ή να παραχωρηθεί στην ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η δημοσκόπηση έγινε επί σκοπού, καθώς θεωρείται βέβαιο με αυτή την εξέλιξη, ότι από το μυαλό της κυβέρνησης δεν έχει φύγει η ιδέα, παραχώρησης του Δικτύου στην ΕΥΔΑΠ και δευτερολόγησε λέγοντας ότι δεν ξέρει κατά πόσο μπορεί να έχει προχωρήσει η συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, ελπίζοντας πως όχι.

Επίσης στο ερώτημα που έθεσε στον Δήμαρχο Λευκάδας αν δεσμεύεται ότι αν προκύψει ένα τέτοιο ζήτημα δεν θα το προχωρήσει δεν απάντησε. Από το γεγονός ότι δεν απαντά σημαίνει ότι δεν έχει φύγει και από το μυαλό της Δημοτικής Αρχής η εκποίηση του νερού.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προσάραξη θαλαμηγού στην παραλία στο Κάστρο. Συνδρομή των αντιρυπαντικών μέσων της μαρίνας Μεγανησίου

“Συναγερμός”  σήμανε σήμερα στο  Λιμεναρχείο Λευκάδας όταν ενημερώθηκε για προσάραξη θαλαμηγού στην παραλία στο Κάστρο  της Λευκάδας τις πρωινές ώρες της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights