Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Γιώργος Γαβρίλης από το www.meganisinews.gr στον Prisma 95,1: “Οι περικοπές στην εκπαίδευση εξυπηρετούν το Μνημόνιο και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας.”

Για την έλλειψη δασκάλου στην Πέμπτη Δημοτικού στο Μεγανήσι μίλησε ο Γιώργος Γαβρίλης από το www.meganisinews.gr.

Η προτροπή του υπουργείου είναι να κάνουν υπομονή, ωστόσο υπενθύμισε στους ακροατές του Prisma 95,1 ότι αντίστοιχα προβλήματα είχαν και στο ξεκίνημα της περυσινής σχολικής χρονιάς, ενώ η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει με την χωρίς καμία αντίδραση κατάργηση του ολοήμερου σχολείου, που είχε σαν αποτέλεσμα να φύγει ένας δάσκαλος.

Ο Γιώργος Γαβρίλης αναφέρθηκε στις περικοπές δασκάλων με την λογική του Χότζα, αναφέροντας ότι οι περικοπές δεν γίνονται με βάση την κοινωνία αλλά με το τι θέλει το Μνημόνιο.

Στα πλαίσια της συζήτησης η κουβέντα περιστράφηκε και στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο Γιώργος Γαβρίλης μοιράστηκε μαζί μας το πολύ καλό ρεπορτάζ όσον αφορά τις εξελίξεις στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΗΓΗ

 

Σχετικά

Υποβαθμίζεται το Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Το σχόλιό μου αφορά περισσότερο τον κ. Κουνιάκη, ο οποίος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, “πέρασε” ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ και ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ μία πλήρως απαξιωτική εικόνα για το δημόσιο σχολείο και για τον εκπαιδευτικό (05:35-05:44), μην αφήνοντας στον καλεσμένο του περιθώρια να εκφράσει την άποψή του (πέρασε σε επόμενο), πόσο μάλλον όταν αυτός, κατά πως ανέφερε, το παιδί του φοιτά σε δημόσιο σχολείο και τουλάχιστον είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά τις ευαισθησίες του κ. Γαβρίλη και σε αυτό το θέμα. Ο κ. Κουνιάκης, λοιπόν, πέρασε ένα μήνυμα: ότι το δημόσιο σχολείο είναι ουσιαστικά άχρηστο, διορθώνοντας αμέσως μετά με το να δείξει κατανόηση για τον υπερπληθυσμό των τάξεων που δυσχεραίνει τη μαθησιακή διαδικασία, το εκπαιδευτικό και παιδευτικό έργο κλπ, κλπ. Κύριε Κουνιάκη, ως εκπαιδευτικός σας λέω συγκρατημένα, ολίσθημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *