Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Στάση εργασίας από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                                     Λευκάδα 16/9/2013

    «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»                                                                                                        Αρ. Πρωτ: 17

Γ. Μεσσήνη 7,  31100  Λευκάδα

Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958

Εmail: sepelefkadas@yahoo.gr

Προς:

                                                                                      όλα τα μέλη του Συλλόγου             

ΘΕΜΑ: «Στάση εργασίας»      

«…Η κυβέρνηση φαλκιδεύει το κύρος του Δασκάλου, αλλοτριώνει το έργο του, τον μεταχειρίζεται σαν παρία του κράτους.  Αποτέλεσμα, η αγανάκτηση. Ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι ανάστατος. Βλέπει το λειτούργημά του να απαλλοτριώνεται. Το σχολείο, αντί για όργανο φωτισμού του λαού γίνεται όργανο των συμφερόντων του κεφαλαίου. Οι δαπάνες για την Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς είναι μηδαμινές […]. Το κράτος φέρεται σαν εργοδότης και καλεί τους αδιόριστους να αρπάξουν το ψωμί από το στόμα των αδερφιών τους. Πραγματική παραζάλη, χάος , προχειρότητα και αγανάκτηση για την κατάντια, κι ο Δάσκαλος καταφεύγει στην απεργία που μένει το μοναδικό του όπλο.[…] Για ποιες λοιπόν μεταρρυθμίσεις καυχιέται η κυβέρνηση; Όλα όσα συμβαίνουν αποδυναμώνουν και απαλλοτριώνουν το έργο του Δασκάλου κάθε βαθμίδας»

Η επικαιρότητα των λόγων της Ρόζας Ιμβριώτη αποδεικνύει πως το μέλλον που σχεδιάζει για την εκπαίδευση η κυβέρνηση είναι βγαλμένο από το σκονισμένο εκπαιδευτικό παρελθόν αυτού του τόπου.

Αυτό φαίνεται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το Υπουργείο Παιδείας δεν ικανοποίησε αιτήσεις για αποσπάσεις συναδέλφων, με αποτέλεσμα χιλιάδες εκπαιδευτικοί να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους όταν οι οικογενειακές τους υποχρεώσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες.  Προκειμένου να καλύψει τα κενά των δασκάλων στις σχολικές μονάδες, θυσιάζει τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. Προχωρεί με παράνομες διαδικασίες (γνωμοδότηση Μ. Τσίπρα, δικηγόρου ΑΔΕΔΥ) μέσω των ΠΥΣΠΕ σε «πλεονάσματα» κινητικότητα.

Απαιτούμε να υπάρξει δεύτερη φάση αποσπάσεων και προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών. Δεν αναγνωρίζουμε τα «πλεονάσματα» της πολιτικής ενταφιασμού της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης! Δε δεχόμαστε διαδικασίες, που επιζητούν την συνενοχή μας και εδραιώνουν την ομηρεία μας. Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Πλεονάζοντες δεν είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μαθητές που στέλνονται στον εργασιακό καιάδα της μαθητείας – φτηνής – απλήρωτης και χωρίς δικαιώματα, σύγχρονης  δουλείας. Πλεονάζοντες είναι η κυβέρνηση, η τρόικα, η ΕΕ, το ΔΝΤ.

Δευτέρα 16/9 στις 12.00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ

στη Δ/νση  Α/βάθμιας Εκπ/σης

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         

          ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Α.                                                                                                     ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Σ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights