Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Κεφαλονίτης ο νέος υφυπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας!

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Αμποτ, ανακοίνωσε σήμερα τη σύνθεση της κυβέρνησής του, αλλά ο ομογενής Φιλελεύθερος γερουσιαστής, Αθανάσιος Συνοδινός, δεν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομίας, αλλά τη θέση του υφυπουργού Οικονομικών, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη αφού η έγκυρη οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review το ανέδειξε ως κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της σήμερα.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, πηγές του Συνασπισμού ανέφεραν πως υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για το ενδεχόμενο ο κ. Συνοδινός να χρειαστεί να εμφανιστεί ενώπιον επιτροπής που έρευνα θέματα διαφθοράς στη Νέα Νότια Ουαλία για ένα θέμα που προέκυψε πριν την εκλογή του στη γερουσία και η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να βρεθεί «απολογούμενη».

Ο κ. Συνοδινός υποστηρίζει πως ως στέλεχος της τράπεζας ΝΑΒ δεν έκανε τίποτα το μεμπτό και έχει την πλήρη στήριξη των συναδέλφων του. Όμως και η τοποθέτησή του στην θέση του υφυπουργού Οικονομικών είναι ιστορική, αφού ο κ. Συνοδινός είναι ο πρώτος ελληνικής καταγωγής πολιτικός που υπουργοποιείται σε κυβέρνηση Συνασπισμού. Φυσιολογικά στην κυβέρνηση θα ήταν και μια άλλη ομογενής, η Σόφη ΠανοπούλουΜιραμπέλα αλλά η ίδια ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην την υπολογίζει αφού η εκλογή της είναι αμφίβολη.

Ο Αθανάσιος Συνοδινός είναι γνωστός στην αυστραλιανή πολιτική σκηνή. Το 1996 ανέλαβε να οδηγήσει την αντιπολίτευση του Τζον Χάουαρντ στην εκλογική νίκη, κάτι που πέτυχε, ενώ στη συνέχεια ο Χάουαρντ έγινε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αυστραλίας με τον Συνοδινό διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου. Ενεργό μέλος της Ομογένειας, ο κ. Συνοδινός ασχολήθηκε με θέματα του Ελληνισμού όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό και το Πατριαρχείο. «Και οι δύο γονείς μου είχαν καταγωγή από το Ληξούρι της Κεφαλλονιάς. ‘Αρα είμαι δύο φορές στενοκέφαλος», λέει με χιούμορ. «Έχω σχέσεις με την Ελλάδα και πηγαίνω κάθε τόσο στην Κεφαλλονιά».

Δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του και τονίζει ότι ποτέ δεν θα άλλαζε το ελληνικό του ονοματεπώνυμο με ένα αγγλοσαξωνικό για να ανέλθει ευκολότερα σε ανώτερα πολιτικά αξιώματα, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε άρνηση της καταγωγής του.

Στην Καμπέρα ήταν πρόεδρος στην εκεί Ελληνική Κοινότητα πριν φύγει για την κεντρική πολιτική σκηνή.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights