Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Φεβρουαρίου 2023

Βυθίζεται στο χάος η Μέση Ανατολή. Όλοι εναντίον όλων!

Στο χάος δείχνει να βυθίζεται η Μέση Ανατολή και μαζί της όχι μόνο η Μεσόγειος ,αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, έπειτα και από την  συνεδρίαση-παρωδία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προκάλεσε την αποχώρηση Κίνας και Ρωσίας.

Πόλεμος συμφερόντων εξελίσσεται και πάλι πίσω από τις πλάτες των ιστορικά φιλειρηνικών λαών της Μεσογείου, με φόντο τον έλεγχο της επιρροής στα τεράστια αποθέματα πετρελαίου που παγκοσμίως εξαντλούνται.

Ακόμα είναι δύσκολα διακριτές οι συμμαχίες και τα μέτωπα που θ’  αντιπαρατεθούν, αλλά όχι και μη προβλέψιμες. Άλλωστε είναι γνωστό πια πως οι ΗΠΑ προσπαθούν σε μια ύστατη προσπάθεια ν’ ανακτήσουν τον έλεγχο των πέντε χωρών της περιοχή , τις οποίες τελευταία με την Αραβική Άνοιξη έχει απολέσει.

Θρησκευτικά μίση και διαφορές στους γηγενείς πληθυσμούς που χρόνια είχαν ατονήσει υποδαυλίστηκαν και θέριεψαν υπό την καθοδήγηση ξένων επιβουλών. Μισθοφόροι μετακινούμενοι «επαναστάτες» παρέσυραν το επί πολλές δεκαετίες καταπιεζόμενο πληθυσμιακό  τμήμα των χωρών αυτών σε αβέβαια ωφέλιμη εξέλιξη για το μέλλον  των ίδιων και των παιδιών τους. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή  κι οι έμποροι όπλων τρίβουν  τα χέρια τους. Η πολεμική βιομηχανία έδωσε και στο παρελθόν λύση στα οικονομικά αδιέξοδα της υπερδύναμης.

Η Ελλάδα, την κρίσιμη αυτή περίοδο, έμελλε να παρακολουθεί σε ρόλο κομπάρσου. Αυτό της έγραφε η μοίρα. Με πολιτικούς μοιραίους, άβουλους και «ελάχιστους» ν΄αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών, αλλά κι ένα λαό  «υπόδουλο» και κοιμισμένο από τον παρατεταμένο ύπνο με τα δανεικά όνειρα της περασμένης νύχτας.

Παραδομένοι στα  νύχια των κορακιών που μαζεύτηκαν πάνω από το ουρανό της Μέσης Ανατολής, ελπίζουμε να βρουν νέες σάρκες να κατασπαράξουν, αφήνοντας   λίγο κρέας στα  κόκαλα μας, λίγο πριν αποστεώσουν τις δικές μας σάρκες.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Π.Ι.Ν.: Δελτίο 48, Πολιτική Προστασία ΠΕ Κεφαλληνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ   ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ                  Αργοστόλι,   21/07/2011                                                   […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights