Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Ιουλίου 2021

Στον “δρόμο” και 38 υπάλληλοι του αεροδρομίου στο Άκτιο

38 άτομα αναμένεται να απολυθούν άμεσα από το αεροδρόμιο του Ακτίου στα πλαίσια της διαθεσιμότητας και των μετακινήσεων στο δημόσιο τομέα. Το προσωπικό ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το οποίο πρόσφατα αποφασίστηκε η οριστική διαθεσιμότητα εργαζομένων του.

Όπως καταγγέλλουν στο aerasnews.gr οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, ενώ ο υπουργός είχε δεσμευθεί ότι θα φύγουν 500 διοικητικοί υπάλληλοι, πριν μόλις 10 ημέρες αποφασίστηκε να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλη ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) ανεξάρτητα με την ειδικότητα, τα προσόντα και τα μόριά τους. Να σημειωθεί ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εργάζονται συνολικά 7000 άτομα που απαρτίζονται από πολιτικό προσωπικό, μόνιμους και Ι.Δ.Α.Χ.

Οι Ι.Δ.Α.Χ., στο σύνολό τους, αποτελούν προσωπικό τεχνικών ειδικοτήτων οι οποίοι μέχρι πρόσφατα εκπαιδεύονταν και καταρτίζονταν με χρήματα της πολεμικής αεροπορίας. Στο αεροδρόμιο του Ακτίου, οι 38 υπάλληλοι που απομακρύνονται απασχολούνται κυρίως στον τομέα της πυρασφάλειας ενώ, όπως καταγγέλλουν, στο Άκτιο αυτή τη στιγμή απασχολούνται 27 συμβασιούχοι οι οποίοι προσελήφθησαν για την ενίσχυση του αεροδρομίου, συνεπώς δε μπορούν να θεωρούνται οι ίδιοι πλεονάζον προσωπικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο aerasnews.gr, «Τα κριτήρια επιλογής των ειδικοτήτων που υπάγονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Δεν είναι ούτε υπηρεσιακά ούτε αντικειμενικά αλλά σκοπεύουν να προφυλάξουν τους μόνιμους διοικητικούς οι οποίοι είναι μάλιστα και υπεράριθμοι. Πετούν στον δρόμο τις οικογένειες μας με έναν νόμο ο οποίος στην περίπτωση μας δεν ισχύει, καθώς, βάσει του συγκεκριμένο άρθρου, οι μόνοι τρόποι για να τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι, χωρίς αξιολόγηση, είναι να καταργηθεί ολόκληρη ειδικότητα ή κλάδος ή η Υπηρεσία στην οποία εργάζονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωσή καταστρατηγήθηκε ο Νόμος ολοφάνερα υπηρετώντας συμφέροντα»

Το ζήτημα, όπως τονίζουν, είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του αεροδρομίου καθώς οι ανάγκες του είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω ΝΑΤΟ και των πολεμικών αεροσκαφών ενώ με τη διαθεσιμότητα το αεροδρόμιο υποβαθμίζεται αυτόματα από την κατηγορία επτά στην κατηγορία πέντε με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δεχθεί αεροσκάφη, ούτε καν πτήσεις τσάρτερ.

Παράλληλα ζητούν τη στήριξη των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της περιοχής καθώς θεωρούν ότι η απόφαση είναι άδικη και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *