Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για την υποστήριξη του έργου για τα υδροπλάνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ (ADRI SEAPLANES)»

Υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου 2013 από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κο Σπυρίδων Σπύρου, η σύμβαση με τον Ανάδοχο υποστήριξης του έργου «Δημιουργία Δικτύου Υδροπλάνων στη Λεκάνη της Αδριατικής (Adri Seaplanes)», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας IPA Adriatic 2007-2013. Με την εν λόγο σύμβαση, η ένωση εταιρειών «Living Prospects ΕΠΕ» και «TREDIT Α.Ε.», ανέλαβε την ευθύνη για την παρακολούθηση, τη συνολική διαχείριση και την υποστήριξη υλοποίησης του έργου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου οι δύο εταιρείες αναλαμβάνουν μια σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν τα ακόλουθα διακριτά τμήματα εργασίας: τη διαχείριση του έργου με τη χρήση εργαλείων οικονομικής και τεχνικής παρακολούθησης και την υποβολή αναφορών και εκθέσεων για την πρόοδο του έργου, την επικοινωνία και διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου με τη δημιουργία και εφαρμογή σχεδίου επικοινωνίας που περιλαμβάνει την παραγωγή ενημερωτικών φυλλαδίων, τη σύνταξη και διανομή Δελτίων Τύπου, την παραγωγή και διανομή τηλεοπτικού σποτ καθώς και τη διοργάνωση τοπικής συνάντησης εργασίας, την αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης, την ανάπτυξη ενός γενικού σχεδίου (Masterplan) της πιλοτικής εφαρμογής για τη γραμμή υδροπλάνων της Αδριατικής, με αντιμετώπιση θεσμικών, τεχνικών και οικονομικών ζητημάτων και τέλος, την αξιολόγηση των πιλοτικών πτήσεων υδροπλάνων που πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα μήνα στην Αδριατική.

Το Πρόγραμμα «Δημιουργία Δικτύου Υδροπλάνων στη Λεκάνη της Αδριατικής (Adri Seaplanes)» υλοποιείται με επικεφαλής Εταίρο την Επαρχία Τέραμο της Ιταλίας και μοναδική συμμετοχή από ελληνικής πλευράς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας. Στο Πιλοτικό Πρόγραμμα συμμετέχουν τα λιμάνια Giulianova και Brindisi της Ιταλίας, το λιμάνι Pula της Κροατίας, το λιμάνι Bar του Μαυροβουνίου και το λιμάνι Vlore της Αλβανίας. Η έναρξη των πιλοτικών αεροπορικών συνδέσεων στην Αδριατική με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου του 2013. Στις 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη πιλοτική πτήση από το Μπρίντιζι στην Κέρκυρα, παρουσία του Προξένου της Ιταλίας, του Λιμενάρχη Κέρκυρας, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΚΕ, ομάδας Ιταλών δημοσιογράφων καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κου Χρήστου-Ηρακλή Σκούρτη, ο οποίος αμέσως μετά την πτήση δήλωσε την πεποίθησή του ότι το επόμενο καλοκαίρι τα υδροπλάνα θα μπορούν να πετούν στα Ιόνια Νησιά.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προκηρύσσεται ο ανοιχτός δημοσιος διαγωνισμός για τις εργασίες αποκατάστασης του ναού του Αγίου Μηνά

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού / Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, προκηρύσσει την με ανοιχτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights