Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2021

Με πολλά προβλήματα η τουριστική σεζόν και τον Αύγουστο στο Μεγανήσι. Άργησαν να έρθουν και νωρίς θα φύγουν

Με πολλά προβλήματα η τουριστική περίοδος του Αυγούστου και για το Μεγανήσι, με αρκετά  καταλύματα να μην πετυχαίνουν την πολυπόθητη πληρότητα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Δε λείπουν και ακραίες καταστάσεις όπου ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών δεν είχαν ούτε μία κράτηση!

Στα εστιατόρια του νησιού η κίνηση είναι κατά πολύ μειωμένη, με τα περισσότερα να δουλεύουν μισή στην κυριολεξία μέρα, είτε βράδυ, είτε μεσημέρι. Μακράν των περυσινών εισπράξεων και οι καφετέριες, αφού χάνουν κατά πως φαίνεται μεγάλο μέρος των εσόδων τους από ντόπιους  ετεροδημότες που η κρίση τούς  χτύπησε την πόρτα.

Φαίνεται να διανύουμε την μικρότερης διάρκειας τουριστική περιόδο που έζησε το Μεγανήσι τα τελευταία 20 χρόνια και με τον χαμηλότερο τζίρο. Βέβαια και αυτό το καλοκαίρι δεν έλειψαν και οι υπερβολές κυρίως στις τιμές των ξενοδοχειακών κι άλλων καταλυμάτων, στην προσπάθεια των ιδιοκτητών να μειώσουν τις απώλειες στα εισοδήματά τους.

Δύσκολο καλοκαίρι συνεπάγεται δύσκολο και βαρύ χειμώνα για τους Μεγανησιώτες κι αρχίζει πλέον να γίνεται κατανοητό τόσο από τους ετεροδημότες που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην βοήθεια των ντόπιων, όσο και από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού που βλέπουν με μικρή χρονοκαθυστέρηση τα προβλήματα των Αθηνών να … μετακομίζουν κατά επαρχία μεριά με ρυθμούς «καλπάζουσας» ίωσης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *