Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Έργα 680.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου για το Μεγανήσι. Έχει συμβασιοποιηθεί μόνο ένα

-Δύο ακόμα έργα 680.000 ευρώ για το Μεγανήσι από την Περιφέρεια (ΕΣΠΑ)

-Επιπλέον 243.171 € έχουν δοθεί συνολικά για ενισχύσεις

-Μέχρι τώρα έχει υπογραφτεί σύμβαση 50.000 (έχουν καταβληθεί 30.000 €, ολοκλήρωση 60%) μόνο για ένα, “Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Μεγανησίου, Νομού Λευκάδας*”

Μετά την υπογραφή, πρόσφατα, της ένταξης της πράξης για την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου WI-FI και την προβολή Τουριστικού Προϊόντος Μεγανησίου (κωδικός MISD 446951 ΟΠΣ ΕΡΓΟΡΑΜΑ, διακαιούχος ο Δήμος Λευκάδας) με το ποσό των 100.000 ευρώ με ΦΠΑ (επιλέξιμη δαπάνη), ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρος Σπύρου, υπογράφει την ένταξη δύο ακόμα έργων για το Μεγανήσι ύψους 680.000 ευρώ:

  1. Βελτίωση Προσβασιμότητας και Δικτύωση χώρων ενδιαφέροντος μέσω Παλαιών Μονοπατιών στο Μεγανήσι Λευκάδας, συνολικού προϋπολογισμού  330,000.00 ευρώ

Τα παλαιά μονοπάτια του Μεγανησίου συγκροτούν ένα δίκτυο διαδρομών οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πεζοπόρους συμπληρωματικά με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Επιτρέπουν την πρόσβαση σε σημεία του νησιού απρόσιτα με το αυτοκίνητο και θα συντελέσουν στη πληρέστερη εποπτεία και προβολή του τόπου.

  1. Προβολή της ιστορικής διαδρομής του Μεγανησίου Λευκάδας, συνολικού Προϋπολογισμού 350,000.00 ευρώ.

Στόχος της πρότασης είναι η διαμόρφωση του χώρου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου σε κέντρο πληροφόρησης της αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας του νησιού. Η λειτουργία του κέντρου πληροφόρησης θα είναι διαδραστική.

Μέχρι τώρα έχουν υπογραφεί εντάξεις έργων συνολικού ύψους 1.800.000 ευρώ για το νησί.

*Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην τεχνική υποστήριξη του Δήμου Μεγανησίου με υπηρεσίες συμβούλων τεχνικής υποστήριξης για πράξεις που απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία για την ωρίμανση/υλοποίηση τους. Σκοπός είναι η ανάπτυξη δράσεων ενίσχυσης της διοικητικής οργάνωσης του Δήμου ώστε να βελτιώσει την οργανωτική του αποτελεσματικότητα για την επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης/ υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από το ΕΣΠΑ.
Τα αναμενόμενα οφέλη της πράξης είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης/ ωρίμανσης των έργων του ΕΣΠΑ στο Δήμο Μεγανησίου. Οι υπάλληλοι του θα είναι οι άμεσα ωφελούμενοι από τις υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω των συμβουλευτικών υπηρεσιών και την τεχνική υποστήριξη για την ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και ενίσχυσης της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου.
Οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Μεγανησίου θα ωφεληθούν κατά το μέγιστο βαθμό, ως χρήστες των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, τα οποία, με την αξιοποίηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, θα ωριμάσουν / υλοποιηθούν με τον καλύτερο και πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο, εγκαίρως και επιτυχώς.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μεγανησίου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ &ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ          Ο Εμπορικός& Επαγγελματικός Σύλλογος Μεγανησίου καλεί τα μέλη του και όλους τους επαγγελματίες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights