Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαρτίου 2023

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Π.Σ.: Εσκεμμένα η εκπρόθεσμη Μ.Π.Ε. για τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Κασσιώπη – Μεταφορικό ισοδύναμο με επιδότηση στους εφοπλιστές

Χωρίς διαβούλευση, ο Σπύρος Σπύρου παρήγγειλε μελέτη για το μεταφορικό ισοδύναμο η οποία τελικά πρότεινε τρόπους θαλάσσιων συγκοινωνιών μεταξύ των μεγάλων νησιών του Ιονίου με επιδότηση των εφοπλιστών!

Αυτό κατήγγειλε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Θεόδωρος Γουλής, επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο.

«Επίτηδες έφεραν εκπρόθεσμη τη ΜΠΕ για τις ιχθυοκαλλιέργειες»

Παράλληλα, κατήγγειλε τον κ. Σπύρου ότι συνειδητά έφεραν εκπρόθεσμα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Κασσιώπη, προκειμένου να μην έχει δυνατότητα το Περιφερειακό να γνωμοδοτήσει αρνητικά. Η εκπρόθεσμη γνωμοδότηση εκλαμβάνεται ως θετική από τη νομοθεσία, και ο κ. Γουλής υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό ο Περιφερειάρχης επιδιώκει να εξυπηρετηθεί ο ιδιοκτήτης των ιχθυοκαλλιεργειών και να πάρει την άδεια που ζητάει για τον διπλασιασμό της θαλάσσιας έκτασης!

Οι δηλώσεις Γουλή

Η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ συνεχώς αποδεικνύει με την πολιτική πρακτική της ότι χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος του λαού των Ιόνιων Νησιών. Όσα αποκαλύφθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. Ι.Ν. το Σάββατο 27/07/13 στην Κέρκυρα επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά αυτή την εκτίμηση:
1.    Ο Περιφερειάρχης ανέθεσε σε εταιρεία μέσω διαγωνισμού τη μελέτη για το λεγόμενο «Μεταφορικό Ισοδύναμο». Το κόστος της μελέτης είναι 70.000 ευρώ. Η μελέτη τελικά πρότεινε τρόπους θαλάσσιων συγκοινωνιών μεταξύ των μεγάλων νησιών του Ιονίου με επιδότηση των εφοπλιστών! Αμφισβητήθηκε από πολλούς Π.Σ. η εγκυρότητα και η χρησιμότητα της μελέτης και ο Περιφερειάρχης δεν την έβαλε για ψηφοφορία. Οι Π.Σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίσαμε ότι με αυτόν τον τρόπο ψάχνουν τρόπους να δώσουν και άλλες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές. Υπογραμμίσαμε ότι η απελευθέρωση  και των θαλάσσιων συγκοινωνιών και η άρση του καμποτάζ χειροτέρεψε τη συγκοινωνία των νησιών και αύξησε κατακόρυφα το κόστος των εισιτηρίων. Η λύση είναι να παλέψει ο λαός για μείωση 50% των εισιτηρίων και για ενιαίο κρατικό φορέα που θα παρέχει σύγχρονες τακτικές και ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες με φτηνά εισιτήρια.
Πάντως με τις 70.000 που κόστισε η μελέτη μπορούσαν να είχαν καθαριστεί τα λιμάνια του Αγίου Στέφανου Αυλιωτών και του Μαθρακίου.
2.     Στα τακτικά θέματα της ΝΔ υπήρχε θέμα για Μ.Π.Ε. Ιχθυοκαλλιέργειας στο Βαθύ Κασσιώπης. Στην συνεδρίαση αποκαλύφθηκε ότι ήρθε εκπρόθεσμα στο Π.Σ. άρα θεωρείται ότι η γνωμοδότηση του Π.Σ. είναι θετική. Ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Π.Σ. συνειδητά καθυστέρησανν την ΜΠΕ ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί ο ιδιοκτήτης των ιχθυοκαλλιεργειών και να πάρει την άδεια που ζητάει για τον διπλασιασμό της θαλάσσιας έκτασης.
Είναι γνωστό ότι και αυτή η ιχθυοκαλλιέργεια έχει προκαλέσει μεγάλη μόλυνση στο θαλάσσιο περιβάλλον. Ο λαός των Ιόνιων Νησιών μπορεί και πρέπει να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματά του.

ΠΗΓΗ: corfupress.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights