Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2022

Ο Γιάννης Τρεπεκλής μ.α. για τις παραιτήσεις Δημάρχων: “Οι παραιτήσεις θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες, σοβαρές και όχι πυροτεχνήματα”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέρκυρα: 25/7/2013

                                                                                                Προς : Μ.Μ.Ε.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που διεξήχθη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και των Προέδρων των ΠΕΔ της χώρας, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Τρεπεκλής δήλωσε:

«Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η αγανάκτηση όλων των Δημάρχων, ανεξαρτήτου πολιτικής παράταξης, διότι με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα ακυρώνεται στην ουσία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλα όσα κατακτήσαμε. Τα οριζόντια μέτρα και οι απολύσεις εργαζομένων ακυρώνουν τον σχεδιασμό των δημοτικών συμβουλίων και των δημοτικών αρχών. Η μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ποσοστό 60%, που έχει ως συνέπεια την οικονομική μας αφυδάτωση, η αφαίρεση των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων μας, δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα και δεν μας επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία.

Ακόμη και την ύστατη στιγμή καλούμε να καταλάβουν το λάθος τους και να διορθώσουν τις αδικίες εναντίον εργαζομένων με Προεδρικά Διατάγματα. Η σκληρή στάση της Πολιτείας δεν θα μας οδηγήσει πουθενά.

Θέλω να πως και για τους εργαζόμενους, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε 4ωρες στάσεις εργασίας, ότι κατανοώ την πικρία και την αγωνία τους. Πρέπει όμως όλοι μαζί, Δήμαρχοι, δημοτικά συμβούλια και εργαζόμενοι να κρατήσουμε γερά το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, που αυτή τη στιγμή μας έχει ανάγκη και να αντεπεξέλθουμε στο ύψος της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες. Από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, αν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν θα βρεθούμε μαζί σε αγώνες, θέτοντας τις δικές μας «κόκκινες γραμμές».

Όσον αφορά τον έλεγχο, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση τον δεχόμαστε – ούτως ή άλλως κι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στους Δήμους, ,αλλά δεν δεχόμαστε να είμαστε όμηροι κάποιων υπαλλήλων στην Αθήνα. Πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι απευθύνεται σε αιρετούς, άμεσα εκλεγμένους από τον λαό και δεν μπορούν να συμπεριφέρονται ως αφεντικά μας. Δεν δεχόμαστε να μας συντάσσουν το προϋπολογισμό και εμείς απλά να βάζουμε μια σφραγίδα.

Επίσης θέλω να γνωρίζουν όλοι, ότι οι αιρετοί στους Δήμους επιζητούμε την αξιολόγηση, εμείς μάλιστα στο Δήμο Κέρκυρας το έχουμε πράξει εθελοντικά για τις υπηρεσίες και τις δομές μας, αλλά να κάνουν το ίδιο και τα Υπουργεία. Δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να αποτελεί πάντα το εύκολο θύμα.

Τέλος επειδή έγινε πολύς λόγος για τις παραιτήσεις των Δημάρχων, να πω ότι οι παραιτήσεις θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες, σοβαρές και όχι πυροτεχνήματα. Δεν μπορείς να καταθέτεις παραίτηση, καταδικάζοντας την κατρακύλα του θεσμού και στη συνέχεια να είσαι υποψήφιος στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πρέπει η κυβέρνηση να κατανοήσει ότι αυτή τη στιγμή ο θεσμός είναι βουτηγμένος στη γραφειοκρατία, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για καλούς ή κακούς δημάρχους καθώς σε όλους τους Δήμους υπάρχουν τεράστια προβλήματα και πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε, να κρατήσουμε ζωντανή την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι η διπλανή πόρτα του πολίτη».

Σχετικά

Παραιτήθηκαν 25 Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας! – Η ΚΕΔΕ προσφεύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια – «Δεν στέλνουμε στοιχεία στο παρατηρητήριο»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Όταν συμμετείχαμε στον πόλεμο των Συμμάχων έναντι των Μπολσεβίκων και τελικά Σύμμαχοι και Μπολσεβίκοι υποστήριξαν τους Νεότουρκους – Η Μικρασιατική καταστροφή προειδοποιεί

Η Ρωσία έχει διεξάγει όχι έναν, όχι δύο, αλλά 12 πολέμους κατά της Τουρκίας (1568-1570, 1570-1572, 1676-1681, 1686-1700, 1710-1711, 1735-1739, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *