Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουνίου 2023

Παρέμβαση του Θοδωρή Σολδάτου για τις αυξημένες τιμές στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Αντί για μείωση 15% στο χαράτσι σε πολλά χωριά υπήρξε αύξηση 70%

Σε σύσκεψη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με αφορμή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών και παρόντος του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, ο Βουλευτής Θοδωρής Σολδάτος, έθεσε επί τάπητος τις αυξημένες τιμές στο ΕΕΤΑ, που σε πολλές περιπτώσεις είναι περίπου διπλάσιες από πέρυσι.

Όπως εξήγησε ο Βουλευτής, φέτος «…για τα ακίνητα, στα οποία δεν αναγράφεται τιμή ζώνης στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ως τιμή ζώνης λαμβάνεται ο μέσος όρος των τιμών της δημοτικής ενότητας, ή του δήμου, ή του νομού, ενώ πέρυσι ίσχυε η κατώτερη τιμή».

Ο Βουλευτής πρότεινε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη διόρθωση του προβλήματος το οποίο έχει αναστατώσει ολόκληρη την επαρχία, καθώς επίσης και χρονικό περιθώριο στους Δήμους, να προχωρήσουν στη συμπλήρωση και διόρθωση των τιμών ζώνης κάθε περιοχής.

Η παρέμβαση Σολδάτου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους παριστάμενους Βουλευτές.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κ. Θανάσης Μπούρας, συγκάλεσε σύσκεψη με παρόντες τον εξουσιοδοτημένο από τους συναδέλφους του κ. Σολδάτο, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Α. Γούναρη και υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα. Κατά τη σύσκεψη έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και αποφασίστηκε η αντιμετώπιση του ζητήματος με βάση την εισήγηση του κ. Σολδάτου.

Για το ζήτημα νωρίτερα ο Βουλευτή Λευκάδας είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights