Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

“Τριτοκοσμικές” εικόνες μεταφοράς τραυματισμένης τουρίστριας στη Βασιλική Λευκάδας

Σχόλιο ΜΝ: Με αυτές τις συνθήκες θέλετε ποιοτικό τουρισμό στη Λευκάδα; Χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη και υπερσύχρονο νοσοκομείο κανείς σοβαρός τουρίστας δεν θα επιλέξει την Λευκάδα για διακοπές!

Με αγροτικά αντί ασθενοφόρων οι μεταφορές ασθενών στην Βασιλική

Τραγική η κατάσταση και φέτος το καλοκαίρι.

Τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει από το 2011 που είχαμε αναρτήσει [εδώ] την είδηση για την μεταφορά μιας ηλικιωμένης στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής με αγροτικό αυτοκίνητο αφού η μεταφορά με το ασθενοφόρο ήταν αδύνατη λόγω έλλειψης οδηγων.

Δύο χρόνια μετά και το μόνο που φαίνεται να έχει αλλάξει είναι το… χρώμα του αγροτικού αυτοκινήτου. Αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, μας ενημέρωσαν ότι αργά απόψε το απόγευμα ένα ιχ αυτοκίνητο παρέσυρε μια ανήλικη αλλοδαπή, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά στο πόδι.

Αμέσως κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής προκείμενου να έρθει το ασθενοφόρο να παραλάβει την νεαρή, δυστυχώς όμως η απάντηση που πήραν ήταν ότι δεν υπήρχε οδηγός σε βάρδια εκείνη την ώρα.

Κάποιοι από τους κατοίκους ζήτησαν τότε να πάρουν το “σπαστό” φορείο του ασθενοφόρου προκειμένου έστω κι έτσι να μεταφέρουν την τραυματία αλλά ούτε και αυτό ήταν εφικτό αφού το ασθενοφόρο ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά δεν βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας.

Τελικά από το σημείο περνούσε ένας Ιταλός γιατρός που βρίσκονταν για διακοπές στην Λευκάδα και με εξοπλισμό πρώτων βοηθειών του Vass Club παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα.

Η μεταφορά της δε στο Κέντρο Υγείας έγινε με τον γνωστό πλέον τρόπο, δηλαδή με ένα αγροτικό αυτοκίνητο που βρισκόταν στο σημείο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι …

Συνέχεια στο mylefkada.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights