Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2022

Στον αέρα το Δημόσιο ΚΤΕΟ Λευκάδας. Άγνωστο πότε θ΄ανοίξει

Στον αέρα παραμένει η λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ Λευκάδας καθώς μιλώντας στον Prisma 95,1 ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Βερύκιος ανέφερε ότι μπορεί ο νόμος να ζητάει πιστοποίηση των Δημόσιων ΚΤΕΟ, το κόστος αυτό εκτιμάται στις 100.000 ευρώ, στην πιο φθηνή περίπτωση.

Ωστόσο το κράτος δεν χρηματοδοτεί την Περιφέρεια χαρακτηρίζοντας τραγελαφική την κατάσταση του να εισπράττει το κράτος τα παράβολα από τα Δημόσια ΚΤΕΟ , αλλά να μην φροντίζει και για τον εκσυγχρονισμό του και να πετάει το μπαλάκι στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα  κύριος Βερύκιος ανέφερε, ότι η Περιφέρεια δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το κράτος για το 2013 και τώρα ζητάει να αναβαθμισθούν χρεώνοντας τους την ευθύνη στην Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε  ότι αν βρεθεί το κονδύλιο θα πιστοποιηθεί το δημόσιο ΚΤΕΟ, αλλά δεν το προσδιόρισε χρονικά.

Όσον αφορά ένα μείζον θέμα που είναι και ο έλεγχος των δικύκλων, κάτι που είναι επιβεβλημένο να γίνεται αφού η Λευκάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός και την δυνατότητα ελέγχου του από ιδιωτικά ΚΤΕΟ, δήλωσε ότι  αφού το δημόσιο αδυνατεί να το κάνει, ο νόμος του απαγορεύει έλεγχο για δίκυκλο σε άλλο ΚΤΕΟ εκτός νομού.

Σχετικά

Κλειστό παραμένει το Δημόσιο ΚΤΕΟ Λευκάδας. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *