Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Μαΐου 2024

Θα έρθει τελικά αγροτικός γιατρός στο Μεγανήσι;

Τι γίνεται με το Υπουργείο Υγείας

Στο Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας έρχεται το θέμα της ανέγερσης του Π.Ι. Μεγανησίου (αναν.)

Πολύ γνωστό το θέμα της έλλειψης Αγροτικού Ιατρού που ταλανίζει το Μεγανήσι και για το οποίο το meganisinews έχει αφιερώσει ουκ ολίγες γραμμές, προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Κανείς δεν αμφιβάλλει για τις προσπάθειες των αρμόδιων για την επίλυση και τη θετική κατάληξη του θέματος που πρέπει επιτέλους να έχει! Την κατάσταση άλλωστε την είχε περιγράψει και ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος: «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την πλήρωση της θέσης του αγροτικού ιατρού στο Μεγανήσι»(αναδημοσίευση από το “ΕΘΝΟΣ”).

Ανατρέξαμε λοιπόν στο Υπουργείο Υγείας (το κάνουμε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να μένουμε ενημερωμένοι) και βλέπουμε ότι:

  • στις 10 Ιουνίου 2013 γίνεται από το Υπουργείο Υγείας πρόσκληση ενδιαφέροντος από τα προσωρινά αποτελέσματα της οποίας (ημερομηνία 5-7-2013) υπάρχει στον Α/Α 164 το ονοματεπώνυμο ενός επιτυχόντα που προορίζονταν για το Π.Ι. Κατωμερίου
  • το Υπουργείο Υγείας, επειδή προέκυψαν κενά και κενούμενες θέσεις σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία Άγονων και Νησιωτικών Περιοχών, προχωρά σε “Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για τις κενές και κενούμενες θέσεις ΚΥ – Περιφερειακών Ιατρείων άγονων & νησιωτικών περιοχών που προέκυψαν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 10ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2013». Το Μεγανήσι, το Π.Ι. Κατωμερίου, συμπεριλαμβάνεται στον σχετικό κωδικό (Κωδικός Φορέα 1880).
  • στα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 6ου 2013 (10/6/2013) με σημερινή ημερομηνία (19-7-2013) στους επιτυχόντες υπάρχει πάλι το ονοματεπώνυμο γιατρού για το Π.Ι. Κατωμερίου (Κωδικός 1879). Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ο χαρακτηρισμός “Μηδενισμένος, επί θητεία” κ.α.
  • Πάλι όμως φαίνεται ότι η θέση στο Π.Ι. Κατωμερίου εξακολουθεί παραμένει κενή (λόγω ίσως παραίτησης;), αφού το Υπουργείο Υγείας προχωρά πάλι σε “Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος” (Αθήνα 19 /07 / 2013, Αριθ. Πρωτ. Υ10γ/ Οίκ. 69195), η οποία λήγει στις 8 Αυγούστου 2013. Δείτε το σχετικό απόσπασμα. Στη δεξιά στήλη υπάρχει το σημάδι # που δηλώνει το κενό από την προηγούμενη προκήρυξη.
Όλη τη νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος μπορείτε να την δείτε εδώ (αρχείο pdf).

Δεν γνωρίζουμε τα των διαδικαστικών, γραφειοκρατίας κλπ. Ψάχνοντας και σε διάφορα forums είδαμε π.χ. ότι σε περίπτωση ακύρωσης της αίτησης μετά την λήξη της προθεσμίας της προκήρυξης και εφόσον είναι επικρατέστεροι για τις κενές και κενούμενες θέσεις που επιλέγουν ή μη αποδοχής του διορισμού ή διακοπής της τρίμηνης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή διακοπής της ετήσιας υπηρεσίας υπαίθρου, σε επόμενη διεκδίκηση θέσεων σε Κ.Υ. και Π. Ι. δεν έχουν δικαίωμα επιλογής αλλά διορίζονται τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση ή συμπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεών τους σε κενά Π.Ι. και Κ.Υ. τα οποία κρίνει η Υπηρεσία ότι πρέπει να καλυφθούν. 

Σήμερα διαβάζουμε στα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας που θα γίνει την Πέμπτη 25/7:

ΘΕΜΑ 2ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου με τίτλο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ». Εισηγητής: Βραχνούλας Δημήτριος, Πρ/νος Δ/νσης Τ.Υ. του Δήμου.

Εδώ η ένταξη της Πράξης “Ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου Μεγανησίου”στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι” (29/11/2012), εδώ η έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης από τον Περιφερειάρχη (9/7/2012) και εδώ οι δεσμεύσεις πιστώσεων για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και τη σύνταξη αρχιτεκτονικών τευχών δημοπράτησης του έργου (29/8/2011).

Το ερώτημα που παραμένει παρ΄όλα αυτά είναι: θα έρθει τελικά αγροτικός γιατρός στο νησί;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις μήνες φυλακή στους “μαϊμού” συνταξιούχους αστυνομικούς με τα ημερολόγια

Σε τετράμηνη φυλάκιση καταδίκασε το μονομελές Πλημμελοδικείο Λευκάδας τους απατεώνες που παρίσταναν τους συνταξιούχους αστυνομικούς και πουλούσαν πλαστά ημερολόγια της […]

Μεγανήσι. Στο στάδιο της προκαταρτικής μελέτης εισέρχεται το Τουριστικό Καταφύγιο του όρμου του Αθερινού

1.  Σύνταξη Προκαταρκτικής Μελέτης για την Χωροθέτηση Τουριστικού Καταφυγίου με την εγκατάσταση Πλωτών Προβλητών/Κυματοθραυστών με το τίτλο: «Σύνταξη φακέλου χωροθέτησης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights