Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Μαρτίου 2023

Το Μεγανήσι προχωρά μόνο του στη δημιουργία υδατοδρομίου

Ένα σημαντικό θέμα που θα απασχολήσει την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου είναι το υδατοδρόμιο. Δείτε και τις σχετικές εισηγήσεις των θεμάτων, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου:

Το θέμα του υδατοδρομίου αποτελεί μάλιστα και αντικείμενο εργασίας στην 10η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε φέτος τον Απρίλιο δίνει τη δυνατότητα χωροθέτησης υδατοδρομίου στο Μεγανήσι. Στην σχετική πρότασή του ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος, εισηγήθηκε να προχωρήσει ο Δήμος Μεγανησίου στη χωροθέτηση και την κατασκευή του υδατοδρομίου και να ζητηθεί από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ –  WATER AIRPORTS», «μια αξιόπιστη εταιρεία, ίσως και μοναδική στο χώρο» να έρθει στο Μεγανήσι, να δει το χώρο, να διερευνήσει τις δυνατότητες, να καταθέσει προτάσεις χωροθέτησης αλλά και του απαραίτητου κόστους. Έπειτα θα μπορέσει ο δήμος να της αναθέσει τη σύνταξη και να υποβάλει ο δήμος τον ολοκληρωμένο φάκελο για υδατοδρόμιο και ελικοδρόμιο, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τα περιβαλλοντικά και οικονομικά δεδομένα του δήμου.

Στις 11 Ιουλίου 2013 έγινε και μία συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων  για τον συντονισμό ενεργειών και την λειτουργία των υδατοδρομίων κατά την οποία συμφωνήθηκε η ίδρυση υδατοδρομίου στη Λευκάδα, Αργοστόλι, Βαθύ Ιθάκης και Ζάκυνθο από τους Αντιπεριφερειάρχες και τους λοιπούς παρευρισκομένους. και το επόμενο βήμα είναι τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία να δρομολογήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ήδη έχει γίνει, πιλοτικά, η πρώτη πτήση από την Ιταλία (Μπρίντιζι) προς Κέρκυρα.

Από αυτό τον σχεδιασμό το Μεγανήσι βρέθηκε εκτός, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνο, ο οποίος μάλιστα προέβη και σε ανάλογες δηλώσεις (δείτε εδώ και εδώ).

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights