Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαρτίου 2023

Προσωρινή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Το επιβεβαίωσε και ο υφ. Οικ. κ. Μαυραγάνης στη Βουλή

Το χαμόγελο ανακούφισης για τους επαγγελματίες της εστίασης ύστερα από την ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά για τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% από το 23%  δεν είναι φαρδύ πλατύ, διότι το μέτρο είναι προσωρινό. Ουσιαστικά τελεί “υπό δοκιμή” και αν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, έχει καλώς. Εάν όχι, είδωμεν.

Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν εξέφρασε  την εκτίμηση ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να δημιουργηθούν δημοσιονομικοί κίνδυνοι, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι σε προσωρινή βάση σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος του μέτρου αυτού θα αξιολογηθεί τους επόμενους μήνες.

Διευκρινίζοντας τι σημαίνει προσωρινή βάση, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης να καθορίσει τι εννοεί, αλλά εκτίμησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μείωση από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του 2013. (ΠΗΓΗ)

Τέλος, ο ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ανέφερε σχετικά στη Βουλή: «Η πεντάμηνη περίοδος θα συνεχιστεί εφόσον επιτύχει το εγχείρημα», επιβεβαιώνοντας το προσωρινό του μέτρου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Νέα δήλωση Γ.Χατζημαρκάκη για τις εξελίξεις στην Κύπρο: “Η απόφαση του Eurogroup πυροδότησε βόμβα στα ραγισμένα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης”

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως η απόφαση για την Κύπρο είναι βόμβα που πυροδότησε το Eurogroup στα ραγισμένα θεμέλια της Ευρωπαϊκής […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights