Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

86.000 ευρώ ζητά ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) από Λευκαδίτισσα με μικρομάγαζο

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) έστειλε σε Λευκαδίτισσα με μικρομάγαζο σημείωμα με 86.000 ευρώ καθυστερούμενες οφειλές –

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η μόνη, αρκετοί Λευκαδίτες που εγκαίρως δεν έσπευσαν να πάρουν απαλλαγές το 2010 βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, όπως είχαν υποχρέωση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, βρέθηκαν ή θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανάλογα ειδοποιητήρια.

Την παρέμβαση του βουλευτή Λευκάδας κ. Θοδωρή Σολδάτου προκάλεσε  η διαμαρτυρία της συντοπίτισσάς μας με επιστολή-υπόμνημα προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Ιωάννη Βούρτση χωρίς μέχρι σήμερα απτά αποτελέσματα.

Να σημειώσουμε ότι ο νόμος για απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ για χωριά και νησιά με κατοίκους κάτω από 2000, έχει σταματήσει να βρίσκεται σε ισχύ από το 2010 και έχουν εισαχθεί εισοδηματικά κριτήρια και σύνδεση με τα ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, όπου συνεχώς το όριο  βαίνει μειούμενο εξαιτίας της μείωσης των ημερομισθίων αλλά και του ελάχιστου αριθμού με τον οποίο πολλαπλασιάζονται. Αποτέλεσμα να εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νέου νόμου ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες  εν αγνοία τους και να καλούνται να πληρώσουν  εφάπαξ εισφορές και πρόστιμα. Η παρέμβαση του κ. Θοδωρή Σολδάτου όχι μόνο πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά και  ο νόμος αυστηροποιείται πλέον με νέα τροπολογία,  εντάσσοντας  στον ΟΑΕΕ ακόμα κι αυτούς που δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που αυτός θεσπίζει μόλις πρόσφατα, δηλ. το 2010.

Σχετικά

17-07-2013: Διάβημα του βουλευτή Λευκάδας κ. Θ. Σολδάτου και 12 συναδέλφων του για την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights