Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Στηρίζει η Επτανησιακή Αναγέννηση τη διαμαρτυρία των Μικρών Νησιών για τις αντικειμενικές αξίες

Για την προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 9-7-2013 OI ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14.00 ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΣΙΝ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄ όνειρο»

Διονύσιος Σολωμός

9-7-2013 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

eptanisiakianagennisi.com

Προ ημερήσιας Διάταξης πήραμε τον λόγο και υπενθυμίσαμε:

1.Τη πρόταση μας από την αρχή λειτουργίας του ΠΣΙΝ, προ 2 1/2 ετών, για τηλεδιασκέψεις για εξαιρετικά κατεπείγοντα θέματα πχ το σκοταδιστικό φασιστικού τύπου κλείσιμο της Δημόσιας τηλεόρασης-ΕΡΤ αλλά και για αυστηρά υπηρεσιακά θέματα. Σε καμμία περίπτωση δεν συμφωνούμε να γίνει κατάχρηση και να υποκατασταθεί η πραγματική συνεδρίαση του Επτανησιακού και Πολιτικού Ο ργάνου, από τη διευκόλυνση που παρέχει η τηλεδιάσκεψη για υπερκατεπείγουσες περιπτώσεις.

2.Την απόλυτη διαφωνία μας για συνεδριάσεις το πρωί, διότι χαριστικά ευνοούν τους κρατικοδίαιτους, αργόμισθους, συνταξιούχους και αποκλείουν τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

3.Ενώ η συμφωνία ήταν μόνον για υπηρεσιακά θέματα περιέχονται στην Ημερήσια Διάταξη θέματα γενικότερου Επτανησιακού και πολιτικού ενδιαφέροντος κατά παράβαση του νόμου και της συμφωνίας.

4.Από τη στιγμή που δεν μπορεί η Λευκάδα να συμμετάσχει στη συνεδρίαση λόγω μη ύπαρξης κυκλώματος, υπάρχει θέμα ακυρότητας διαδικασίας και της συνεδρίασης.Είναι και θέμα δημοκρατίας.

Από τη στιγμή που ο κ.Σπύρου έβαλε και πολιτικά θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, προτείναμε και ζητήσαμε να εγγραφούν ως θέματα ημερήσιας διάταξης:

1)Ψήφισμα κατά της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων από τις Μνημονιακές κατοχικές δυνάμεις.

2)Υιοθέτηση της Διαμαρτυρίας των Δημάρχων ή Αντιδημάρχων

Των Μικρών Νησιών μας Μαθρακίου,Ερείκουσας,Οθωνών,Καλάμου,Καστού,Μεγανησίου,Παξών και έκδοση Ψηφίσματος κατά άλλης μίας παράλογης και άδικης κυβερνητικής Μνημονιακής απόφασης να επιβάλλει απίστευτες τιμές αντικειμενικής αξίας οικοπέδων μεγαλύτερες και από αυτές των κέντρων των πόλεων,

3) Εκδοση ψηφίσματος για το σκοταδιστικό φασιστικό κλέισιμο της ΕΡΤ και λήψη απόφασης για άσκηση παρέμβασης στο Σ.τ.Ε.,

Με παρέμβαση του κ.Σπύρου η πλειοψηφία του και οι Μνημονιακή παράταξη Μπεριάτου δεν ψήφισαν την εγγραφή των θεμάτων αυτών για για συζήτηση και λήψη απόφασης, μολονότι όλα έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ.

Η θέση της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ από τη συνεδρίαση του Αργοστολίου Ιούλιου 2011 ήταν και είναι:

Κανένα νέο ιχθυοτροφείο στην Επτάνησο,

Καμμία επέκταση ιχθυοτροφείου από τα υφιστάμενα,

Νέα γνήσια περιβαλλοντική μελέτη για τα υφιστάμενα ιχθυοτροφεία, που να παραγγελθεί και πληρωθεί από την Αυτοδιοίκηση, και όχι από τους ιχθυοτρόφους, όπως μέχρι σήμερα.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ.

Η θέση μας υπαγορεύεται από το συμφέρον των Νησιών μας και του τουρισμού των Νησιών μας, που τείνει να καταστραφεί από τις μολυσμένες και βρώμικες θάλασσες που δημιουργούν τα ιχθυοτροφεία.


ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 11-7-2013 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΣΙΝ

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄ όνειρο»

Διονύσιος Σολωμός

11-7-2013

ΑΝΩΡΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΝΑΚέρκυρας-κλπ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

1.Το προχθεσινό ενημερωτικό δελτίο το εκδώσαμε στις 14.00 ενώ η «συνεδρίαση» του ΠΣΙΝ με τη τηλεδιάσκεψη τελείωσε στις 7 το απόγευμα, δηλ. διήρκεσε 9 ώρες ! Και υποτίθεται ότι ήταν με υπηρεσιακά θέματα. Οι λόγοι της μεγάλης διάρκειας είναι οι ίδιοι όπως και στις ζωντανές-πραγματικές συνεδριάσεις: Έλλειψη προετοιμάσίας, έλλειψη συννενόησης με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, Ανώριμα θέματα, χωρίς επαρκείς εισηγήσεις και χωρίς υποτυπώδη διαφάνεια στα οικονομικά, όπως για το θέμα της εκκαθάρισης του Αμαρτωλού (κατά Σπύρου) ΟΚΑΝΑ, για τον οποίο ενώ εισηγούνταν συμβιβασμό με προμηθευτές μεσούσης δικαστικής διαμάχης δεν υπήρχαν τα αναγκαία στοιχεία στην 2 σελίδων προχειρογραμμένη «εισήγηση». Και ζητώντας και βγάζοντας τα στοιχεία με το τσιγγέλι η συζήτηση διήρκεσε …2 ώρες.

Για το θέμα αυτό ο Επικεφαλής της Παράταξης Γιώργος Καλούδης τόνισε ότι ο ενώ ο σημερινός Περιφερειάρχης κ.Σπύρου επικαλείται ότι «πληρώνει αμαρτίες αλλώνων του παρελθόντος» δεν προσδιορίζει ούτε ποιοι είναι αυτοί ούτε ποιες συγκεκριμμένα είναι οι αμαρτίες τους ούτε εάν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να πληρώσουν για να μην υπάρχει ασυδοσία για τη κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Υπενθυμίσαμε ότι, τόσα χρόνια μετά, είναι ακόμα στο σκοτάδι η υπεξαίρεση στη Νομαρχία Κεφαλλονιάς !

Εμείς υποστηρίξαμε ότι θα ψηφίζαμε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αλλά το θέμα των προμηθευτών να έλθει με πλήρη εισήγηση και με όλα τα οικονομικά στοιχεία στην επόμενη συνεδρίαση.

«Ακόμα μας χρωστάτε τα πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής 31-12-2010 των τεσσάρων Νομαρχιών, για το τι παραλάβατε. Τρείς φορές τα έχουμε ζητήσει», υπογράμισε ο Γιώργος Καλούδης.

2.Υποστηρίξαμε τη προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Κερκυραίων και το ΥΠΠΟ για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας.

Ο Γιώργος Καλούδης αφού ανέδειξε τη θετική και ποιοτική δράση του ΔΠΕΘΕ με απήχηση στο κοινό, υπογράμμισε τη καθυστέρηση και την ολιγωρία της Περιφερειαρχίας να έλθει το θέμα για συζήτηση με κίνδυνο να κλείσει, υπενθύμισε ότι όταν ήταν Αντιδήμαρχος Κερκυραίων και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πολλές φορές, όταν συζητούνταν η έγκριση του προυπολογισμού του, με τις ομιλίες του είχε νουθετήσει και παροτρύνει τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ να κάνει κάθε χρόνο παραστάσεις σε όλα τα Επτάνησα και να γίνει πραγματικό Περιφερειακό Θέατρο της Επτανήσου και η θετική ψήφος μας σήμερα είναι με τον όρο οι παραστάσεις του να ανεβάζονται κάθε χρόνο σε όλη την Επτάνησο.

Ο Γιώργος Καλούδης τόνισε επίσης ότι κακώς η εξουσία της Περιφέρειας απέσυρε την εισήγηση του κ. Μυλωνά για τη σύσταση του Θεάτρου του Ιονίου, και μολονότι εμείς ζητήσαμε να είναι θέμα με δική μας πρόταση, παράνομα αρνήθηκε να συζητηθεί.

Έκανε γνωστό ότι το Θέατρο του Ιονίου υπό τη διεύθυνση του εξαίρετου συμπολίτη-Μεγανησιώτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Πέτρου Αυγερινού δίνει εξαιρετικές παραστάσεις, η μικρή αίθουσα όπου της δίνει με εισιτήριο είναι πάντα κατάμεστες κυρίως από φοιτητές και νεολαία, δεν χρηματοδοτείται από πουθενά, είναι άνθρωποι προικισμένοι και με μεράκι, και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας των δύο θεάτρων, άλλως της ενίσχυσης και του Θεάτρου του Ιονίου !

3. Αναδείξαμε και πάλι(με αφορμή την το θέμα των άθλιων και επικίνδυνων γεμάτων λακκούβων και μικρών κρατήρων των δρόμων της Κέρκυρας, που είναι μακράν οι χειρότεροι στα Επτάνησα, και κυρίως το γεγονός ότι η Μερκελοκρατούμενη αθηναική κυβέρνηση έδωσε μόνον 3.150.000ευρώ για ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ! Κοροιδία κανονική !

Ο Γιώργος Καλούδης ρώτησε 3 φορές τους Μνημονιακούς του κ.Μπεριάτου και του κ.Σπύρου: « Που πήγαν τα λεφτά μας από τα τέλη κυκλοφορίας, που είναι ανταποδοτικά τέλη; Μόνον τα 50 εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε η Αθήνα στη Κέρκυρα από τα τέλη κυκλοφορίας τον Δεκέμβρη 2012, αρκούσαν για όλα τα Επτάνησα.»

Ουδείς Μνημονιακός ή κομματόδουλος απάντησε !

Οι δρόμοι των Επτανήσων αποτελούν κίνδυνο για τους επιθυμούντες τουρίστες να νοικιάσουν μηχανάκια και αυτοκίνητα, κάθε χρόνο όλο και λιγότερα αυτοκίνητα και μηχανάκια νοικιάζουν, οι δρόμοι αποτελούν καθημερινή δυσφήμηση για τον τουρισμό, και μαζί τις βρώμικες θάλασσες από τα ιχθυοτροφεία, τους σκουπιδότοπους γύρω από κάθε κάδο κλπ διώχνουν τους τουρίστες !

Ο Γιώργος Καλούδης τόνισε ότι ακόμα και για τη ζητιανιά αυτή οι δημοπρασίες έπρεπε να είχαν γίνει από τον προηγούμενο χρόνο ή έστω από τον Γενάρη και ζήτησε στοιχεία απορρόφησης κάθε νησιού.

Ο Γιώργος Καλούδης έδειξε επίσης μία ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής κ.Σγουρού με την οποία ανακοινώνει την άμεση χρηματοδότηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ με είκοσι εκατομμύρια ευρώκαι τόνισε « Να που πάνε τα χρήματά μας από τα τέλη κυκλοφορίας κλπ με τα οποία έπρεπε να σκεπαστούν οι κρατήρες και οι λακκούβες κλπ των δρόμων μας !

Επισημαίνουμε:

Α) Οι παρατάξεις του κ. Σπύρου και του Μπεριάτου, οι οποίες υποστηρίχτηκαν από τα Μνημονιακά κόμματα της Ν.Δ. και του μεταλλαχθέντος «ΠΑΣΟΚ» αντίστοιχα και διατηρούν δεσμεύσεις, ΨΗΦΙΣΑΝ ή τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης των ιχθυοτροφείων Κεφαλλονιάς και Καλάμου !

Για να γνωρίζει ο Λαός της Επτανήσου ποιοι είναι οι πραγματικοί υπερασπιστές των συμφερόντων του τουρισμού, των αλιέων, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού μας, της νεολαίας, των εργαζόμενων, της μικρής και μεσαίας τάξης !

2) Και αυτή η συνεδρίαση έγινε στα τυφλά και στα βουβά, χωρίς ούτε ιντερνετική μετάδοση, χωρίς να γνωρίζει ο λαός της Επτανήσου ποιοι υπερασπίζονται τα δίκαιά του συμφέροντα,

3) Και αυτή η «συνεδρίαση» έγινε χωρίς τις επερωτήσεις και χωρίς τα θέματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δηλ. και πάλι παραβιάστηκαν ο νόμος και οι κανόνες της δημοκρατίας !

4) Το πείραμα της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη απέδειξε ότι απέτυχε διότι:

Α) Οδηγεί σε αποξένωση από τον λαό της Επτανήσου,

Β) Δεν δίνει στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τα κατοχυρωμένα δικαιώματά της,

Γ) Γίνεται στα τυφλά και στα μουγγά από τον Λαό !

Και αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε άλλη φορά !

Γνωστοποιούμε επίσης στον Λαό ότι ο νόμος επιβάλλει στον Περιφερειάρχη να παράσχει σε κάθε παράταξη της αντιπολίτευσης μία στοιχειώδη υποδομή με ένα γραφείο και μία γραμματέα, για να μπορεί η αντιπολίτευση να ασκεί τα καθήκοντά της ως αντιπολίτευση, διότι χωρίς αντιπολίτευση δεν υπάρχει δημοκρατία !

Στη Κέρκυρα φαίνεται γενικό κουμάντο κάνει ο κ. Σκούρτης και όχι ο κ. Σπύρου,(σε αντίθεση με τη δημοκρατική στάση των αντιπεριφερειαρχών Κεφαλλονιάς κ.Κουρή και Ζακύνθου κ.Μυλωνά,) διότι με χίλια ζόρια μας έδωσε ένα απόμακρο γραφείο, αρνείται όμως επί 2 ½ χρόνια να μας δώσει μία γραμματέα και αυτό από δόλο για να μη μπορούμε να ασκήσουμε τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης.

Εμείς και ειδικά ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης πληρώνει το όλο κόστος και όλα τα έξοδα της στοιχειώδους επικοινωνίας της Παράταξης από τη τσέπη του ενώ ο κ. Σπύρου και ο κ. Σκούρτης χρησιμοποιούν ένα πολυπληθή μηχανισμό με κονδύλια. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Επίσης η επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας θυμίζει μονοκομματικό καθεστώς: Υπάρχουν μόνον τα πρόσωπα της εξουσίας, και οι δικές τους φωτο και ανακοινώσεις. Περιφρονούν την ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Στο δε λήμμα του Περιφερειακού Συμβουλίου παίζει συνεχώς για 2 μήνες μία ειρωνική απάντηση του Προέδρου κ.Μηλιώτη, ΜΑΖΊ ΜΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ, για τις μη δημοσιευθείσες αποφάσεις και ψηφίσματα του ΠΣΙΝ, αλλά δεν δημοσιεύει και τη τεκμηριωμένη δήλωση του Γιώργου Καλούδη, λες και η ιστοσελίδα είναι της παράταξής τους και όχι της Περιφέρειας ! Ένα χαραχτηριστικό δείγμα αντιδημοκρατικής κ σκοταδιστικής συμπεριφοράς !

Και γι΄αυτόν τον λόγο δεν ψηφίσαμε την 6η τροποποίηση προυπολογισμού μέσα σε 6 μήνες !

Eptanisiakianagenissi.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights