Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαρτίου 2024

“Θρίλερ” με την κινητικότητα για τους αποσπασμένους υπαλλήλους στα υπουργεία (αναν.)

“Θρίλερ” κατάντησε το θέμα για την κινητικότητα των αποσπασμένων υπαλλήλων στα υπουργικά γραφεία. Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Εχθές, όπως αναφέρεται από το αρμόδιο υπουργείο «Η πληροφορία που κυκλοφόρησε σε ορισμένες ιστοσελίδες περί εξαίρεσης από το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων που είναι αποσπασμένοι σε υπουργικά γραφεία είναι ψευδής.», τονίζοντας ότι «Το κείμενο του νομοσχεδίου, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, είναι σαφές και ξεκάθαρο» (εδώ).

Μετά διαβάζει κανείς π.χ. στο MEGA: “Με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταργήθηκε η προκλητική διάταξη που αντιμετώπιζε σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις προνομιακά δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε υπουργικά γραφεία καθώς τους έδινε περισσότερα μόρια για την κινητικότητα, την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί τους βλέπουν την πόρτα της εξόδου.” (Δείτε το εδώ).

Αν δεν υπήρχε θέμα, γιατί χρειαζόταν η παρέμβαση του υπουργού και δεν έμενε το θέμα απλά στη διάψευση;

Η ανακοίνωση του υπουργείου: «Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα καταθέσει αύριο, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, νομοτεχνική βελτίωση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογία Εισοδήματος, Επείγουσα Εφαρμογή του Νόμου 4046/2012 και του Νόμου 4127/2013 και άλλες διατάξεις», με την οποία θα καταργεί την αποτίμηση προσόντων δημοσίων υπαλλήλων που εμπίπτουν στις διατάξεις του Π.Δ. 63/2005». (ΠΗΓΗ)

Γιατί χρειάζεται “νομοτεχνική βελτίωση” που θα “καταργεί” κάτι που δεν υπήρχε και που από την αρχή χαρακτηρίστηκε “ψευδές”;

Σχετικά

Το σχέδιο νόμου εδώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights