Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2022

Δήμαρχος Λευκάδας: Κύριε Μιχελάκη, κύριε Μητσοτάκη, οδηγείτε τους δήμους σε κλείσιμο. Προσχηματική η διαδικασία αυτοαξιολόγησης των δομών

Αξιότιμοι κ Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Λευκάδας εντάχθηκε στο πρόγραμμα πιλοτικής αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών ΟΤΑ μαζί με άλλους 13 ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Ο Δήμος προχώρησε στην αυτοαξιόλογησή του μέσω των δικών του μέσων, με τους δικούς του υπαλλήλους που υπηρετούν και γνωρίζουν, για την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης δομών προκειμένου να διαγνωσθούν και να περιοριστούν οι αδυναμίες και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες ικανοποιώντας  την κοινωνία και τους δημότες μας.

Με τον τρόπο αυτό, παρά τις όποιες αρνητικές κριτικές, πιστέψαμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά και τεκμηριωμένα για να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα στην λειτουργία μας

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφασή σας να προχωρήσετε στην διαθεσιμότητα υπαλλήλων των Δήμων και συγκεκριμένα της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, θεωρούμε ότι η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης στην οποία συμμετέχουμε είναι προσχηματική και θέλει να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τις αποφάσεις σας.

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για κινητικότητα των υπαλλήλων των Δήμων δεν έχουν εισακουστεί. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα και των Δήμων  με  πλεονάζων  ή  ελλειμματικό   αριθμό  υπαλλήλων  αλλά   και  των  ίδιων των εργαζομένων. Παρά ταύτα προχωρείτε σε μια οριζόντια ρύθμιση δημιουργώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα και οδηγώντας τους Δήμους στο κλείσιμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) ΚΕΔΕ2) ΠΕΔ Ιονίων Νήσων3) Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας4) ΜΜΕ Με εκτίμησηΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣΔήμαρχος Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *