Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Λευκάδα: Πρώτη στις ομορφιές, τελευταία στις υποδομές

του Ηλία Π. Γεωργάκη

Σωρεία δημοσιευμάτων σε  ξένα και ελληνικά ΜΜΕ εκθειάζουν τις παραλίες της Λευκάδας (με τα πρωτεία σε Πόρτο-Κατσίκι, Εγκρεμνούς και Κάθισμα).

Εκτός από τα περιοδικά και τις εφημερίδες, πρόσφατα  η σελίδα στο facebook του site in2life.gr, ζήτησε από το κοινό του, να ψηφίσει την καλύτερη παραλία της Ελλάδας.8.118 ψήφους συγκέντρωσε συνολικά η δημοσκόπηση τους μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, με το Πόρτο Κατσίκι να κερδίζει την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 1254 ψήφους, το Ελαφονήσι στην Κρήτη τη δεύτερη με 1062 και η παραλία των Εγκρεμνών πάλι στην Λευκάδα, την τρίτη θέση με 632 ψήφου. Επίσης άλλες αναρτήσεις στο διαδίκτυο κατατάσσουν τη Λευκάδα μεταξύ των ιδανικών περιοχών για διακοπές ενώ σε πολλές Κυριακάτικες εφημερίδες της Αθήνας το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί έχουν την τιμητική τους.

Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα που τίθεται βασανιστικά είναι αν η Λευκάδα έχει τις υποδομές για να αναδειχθεί ως ένας τουριστικός προορισμός υψηλού επιπέδου. Κι εδώ δυστυχώς η απάντηση είναι αρνητική. Σκουπίδια, απουσία πινακίδων προορισμών, κυκλοφοριακό κομφούζιο με τεράστιο πρόβλημα στο παρκάρισμα περιμένουν τον πολύπαθο τουρίστα που θα επισκεφθεί το νησί και τις παραλίες του.

Και φυσικά οι τεράστιες ουρές που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στο Πόρτο Κατσίκι, στους Εγκρεμνούς και στο Κάθισμα δεν αποτελούν και την καλύτερη διαφήμιση για τους επισκέπτες. Ούτε βέβαια οι διακοπές στο νερό, το ‘μποτιλιάρισμα’ στο δίαυλο και η θέα του σκουπιδότοπου δίπλα στη Μαρίνα.

Λοιπόν νοιώθουμε περήφανοι για τη Λευκάδα μας και τις μοναδικές φυσικές της ομορφιές, αλλά δυστυχώς είμαστε οργισμένοι με την αδιαφορία των αρμοδίων .Η Λευκάδα αξίζει περισσότερα.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights