Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Η απάντηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ στις προτάσεις του Π. Καψή

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ

ΠΟΣΠΕΡΤ

Δευτέρα, 01/07/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση της πρότασης – πακέτου του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, επισημαίνουν:

Τα επιμέρους σημεία, με τις παραπομπές σε ΦΕΚ και ΚΥΑ, δεν αποκαθιστούν τη νομιμότητα, τις ασάφειες και την υπονόμευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το «μαύρο» παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας  Ραδιοτηλεόρασης και η απόφαση του ΣτΕ δεν εκτελείται.

Οι αποζημιώσεις δεν είναι χάρη και «γενναιόδωρη προσφορά», που μπορεί να εντάσσεται στην όποια «διαπραγμάτευση», αλλά ορίζονται νομίμως.

Το ταμείο ανεργίας δεν είναι δώρο και «πριμ» της κυβέρνησης στους –κατ’ αυτήν- απολυμένους της ΕΡΤ.

Η λειτουργία ενός άλλου «θολού» ενδιάμεσου φορέα Ραδιοτηλεόρασης ενδεχομένως διευκολύνει την κυβέρνηση να ξεπεράσει τις συνέπειες ενός πολιτικού λάθους, αλλά τινάζει στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συναντήθηκαν με τον αρμόδιο υπουργό, με μοναδικό προαπαιτούμενο την αποκατάσταση της νομιμότητας, την οποία σέβονται από την πρώτη στιγμή, όταν εν μία νυκτί η κυβέρνηση ανακοίνωσε το λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Παραμένουν στη θέση τους, παράγουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαφυλάσσουν, όπως ορίζει η νομιμότητα και επικαλείται ο ειδικός διαχειριστής, τη δημόσια περιουσία.

Οι τελικές αποφάσεις των εργαζομένων θα ληφθούν στις γενικές  συνελεύσεις τους.

ΠΟΣΠΕΡΤ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

ΠΗΓΗ: ertopen.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έχουν φτεράάά!

«Ορατή» από σήμερα η μείωση μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους Εξαιτίας του ενιαίου μισθολογίου. Σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους, οι οποίες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights