Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Αυγούστου 2022

Δήλωση δημάρχου Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου για τις αντικειμενικές αξίες στο Μεγανήσι: “Αδιανόητη και αυθαίρετη η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών”

Στο Μεγανήσι και στα άλλα μικρά νησιά, δεν κατοικούν απλά κάποιοι πλούσιοι. Κατοικούν στην πλειοψηφία τους φτωχοί άνθρωποι, που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στις αντίξοες συνθήκες της νησιωτικότητας –

Αδιανόητη και αυθαίρετη είναι η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία καθορίζονται οι νέες αντικειμενικές αξίες  των ακινήτων.  Δεν αντέχει σε οποιαδήποτε συζήτηση, αφού είναι έξω και πέρα από την πραγματικότητα, χωρίς κάποιο κριτήριο, χωρίς γνώμη του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει ο νόμος, και δημιουργεί αφόρητη αδικία και αγανάκτηση στους δημότες μας και ειδικότερα στα μικρά νησιά.

Στο Μεγανήσι και στα άλλα μικρά νησιά, δεν κατοικούν απλά κάποιοι πλούσιοι. Κατοικούν στην πλειοψηφία τους φτωχοί άνθρωποι, που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στις αντίξοες συνθήκες της νησιωτικότητας.  Και βέβαια δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους «ανεγκέφαλους» , να μας οδηγήσουν στο ξεπούλημα των μικροϊδιοκτησιών μας, μην μπορώντας να ανταποκριθούμε στις υπέρμετρες και άδικες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Καλούμε τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα τις αυτοδιοικήσεις των μικρών νησιών σε συστράτευση, για την ανατροπή αυτής της πρωτοφανούς απόφασης.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών και την Πολιτεία, να παγώσει την συγκεκριμένη απόφαση  και να επανέλθει με συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα εξάλλου και με τον νόμο.

                                                               Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

                                                               Δήμαρχος Μεγανησίου

Διαβάστε επίσης:

ΚΕΔΕ: Αδιανόητη και αυθαίρετη η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

Ως αδιανόητη, πρωτοφανή και αυθαίρετη χαρακτηρίζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για τον καθορισμό νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Αδιανόητη διότι οι κάτοικοι φτωχών περιοχών καλούνται να επιβαρυνθούν οικονομικά κατά πολύ περισσότερο από τους κατοίκους πλούσιων περιοχών. Πρωτοφανή και αυθαίρετη διότι σύμφωνα με το Ν.3852/2010 (άρθρο 261) το υπουργείο Οικονομικών, πριν προχωρήσει στον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, είναι υποχρεωμένο να ζητήσει την έκφραση γνώμης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου εντός της περιφέρειας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα.

Οι Δήμοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κληθεί να εκφράσουν τη γνώμη τους, όπως ο νόμος ορίζει.

Η ΚΕΔΕ ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να παγώσει τις διαδικασίες και να ζητήσει άμεσα με εγκύκλιό του από τα Δημοτικά Συμβούλια να εκφράσουν τη γνώμη τους, όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει.  Σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών εγκαλείται για μη τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

ΠΗΓΗ

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενημέρωση από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεγανησίου. Η ταινία της εβδομάδας: «Οι πειρατές της Καραϊβικής – 3: Στο τέλος του κόσμου»

Ο εκκεντρικός πειρατής Τζακ Σπάροου βρίσκεται εγκλωβισμένος μετά την επίθεση του θαλάσσιου τέρατος Κράκεν στο πλοίο του, το «Μαύρο Μαργαριτάρι», […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *