Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ερώτηση του βουλευτή Λευκάδας κ. Σολδάτου για την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου Άκτιο-Λευκάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Εσωτερικών,

κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

ΘΕΜΑ: Επικινδυνότητα του οδικού δικτύου,  Άκτιο – Άγ. Νικόλαος – Λευκάδα, εξαιτίας της αυξημένης πυκνής βλάστησης, εκατέρωθεν του δικτύου.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Ο Κρατικός Αερολιμένας Ακτίου, εξυπηρετεί με τη λειτουργία του, τους νομούς Λευκάδος, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή στη βορειοδυτική Ελλάδα, εξυπηρετώντας εκατοντάδες πτήσεις ετησίως και χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής.

Το οδικό δίκτυο Άκτιο – Άγ. Νικόλαος – Λευκάδα ωστόσο, στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας, έχει στενέψει επικίνδυνα εξαιτίας της υψηλής και πυκνής βλάστησης εκατέρωθεν του οδικού δικτύου, ενώ ταυτόχρονα έχει περιοριστεί η ορατότητα των οδηγών, δεδομένου ότι ο δρόμος είναι ελικοειδής και με πολλές στροφές. Το ίδιο συμβαίνει και με τον οδικό άξονα Βόνιτσας – Αγ. Νικολάου Αιτωλοακαρνανίας.

Αποτέλεσμα των συνθηκών που επικρατούν, πέραν της επικινδυνότητας που περιγράφω,  είναι η απαξίωση της χώρας μας στους επισκέπτες από το εξωτερικό κατά τους θερινούς μήνες, οι οποίοι μόλις κατέλθουν από τα αεροσκάφη βρίσκονται αντιμέτωποι με παραστάσεις τριτοκοσμικής υποστάσεως.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, να παρέμβει στους αρμόδιους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση, να αλλάξει η εικόνα και να δημιουργηθεί νέα αφετηρία στις συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών και την καταλληλότητα του οδικού δικτύου;

Προτίθεται το Υπουργείο Εσωτερικών, να χρηματοδοτήσει το κόστος που θα προκύψει από τις απαιτούμενες εργασίες;

 

Ημερομηνία                                                                                                Υπογραφή

20-03-2013

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Τώρα που μάλλον θα γυρίσει στην Κ.Ο πάλι,
    θα μας δώσει ο ίδιος πιο άμμεση απάντηση.
    Να του θυμίσουμε την ερώτηση, σε καμιά εβδόμαδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights