Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ρεπορτάζ από την 6η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεγανησίου

Παραβρέθηκα σήμερα στην 6η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σας μεταφέρω το ρεπορτάζ. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα 31 θέματα, εγώ όμως θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω γι αυτά που κατά την γνώμη μου έγινε περισσότερος «ντόρος», τα πιο καυτά δηλαδή.

Στην αρχή της τοποθέτησης του Δημάρχου και πριν απαντήσει επί των ερωτήσεων που είχαν υποβληθεί γραπτώς από τον υπογράφοντα το άρθρο για το θέμα που έχει προκύψει με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και από την «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου», η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κατερίνα Καββαδά, απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο κ. Στάθη Ζαβιτσάνο έκανε (α) επίκαιρη ερώτηση για το κτίσμα στην Ρόκα και για τις επιβαρύνσεις από τα πρόστιμα, κατ’ εκτίμηση της αντιπολίτευσης 25.000 Ευρώ,που δέχεται ο Δήμος, (β) προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για το τεχνικό πρόγραμμα για τη μη εκμετάλλευση του ΕΣΠΑ, καθότι στις 31/3 λήγει η ημ/νια για την αποχέτευση (ο Δ. Λευκάδας έχει ήδη υποβάλλει μελέτη 9.000.000 Ευρώ) και στις 30/6 η ημ/νια για την ύδρευση.
Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη στάση της αντιπολίτευσης “εισαγγελική”, που πυροδότησε μια μικρή ένταση. Δείτε το video:

 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος στην προσπάθειά του να υπεκφύγει την απάντηση στην επιστολή της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου», δήλωσε ότι δεν δύναται να απαντά σε επιστολές που αναρτώνται από ανώνυμους πολίτες στο διαδίκτυο. Στο σημείο αυτό παρενέβην και του ενεχείρισα ενυπόγραφο έγγραφο της Γραμματείας της Κίνησης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρίσταμαι ως εκρόσωπός της.
Βέβαια, δεν κατανοώ και τον ισχυρισμό του δημάρχου, αφού εγώ ίδιος μαζί με μέλη της Γραμματείας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου τον επισκεφθήκαμε προ μηνός στο γραφείο του. Φυσικά η επιστολή -ως είθισται – δεν αναγνώστηκε. Η δε απάντηση του δημάρχου ήταν γενικόλογη και, φυσικά, όχι επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων που περιέχονταν στην επιστολή της ΚΕΠ.
Επίσης η κ. Κατερίνα Καββαδά έκανε παρέμβαση καταθέτοντας επιμόνως την πρόταση να κληθούν οι επενδυτές ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και να παρουσιάσουν αναλυτικά το επενδυτικό τους σχέδιο, διότι είναι αδύνατον, σύμφωνα με την κ. Καββαδά, μια τόσο μεγάλη επένδυση να μην έχει ένα master plan.
Δείτε το video:

 

Η γενικολογία στις απαντήσεις του δημάρχου συνεχίστηκε και στο θέμα «Βοήθεια στο σπίτι». Παρά το ότι (α) ότι είχα λάβει αριθμό πρωτοκόλλου στο γραπτό ερώτημά μου (ποιους θα αφορά, τι θα γίνει μετά το μεταβατικό στάδιο, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους) και (β) παρά τη συγκεκριμένη επισήμανση-υπενθύμιση, η απάντηση περιορίστηκε ότι αυτά επαφίενται στην καλή πίστη του υπουργείου! Παρενέβη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, διαβεβαιώνοντας ότι το θέμα παρακολουθείται με προσοχή. Δείτε το video:

 

Θέμα συνεδρίασης 16: Ορισμός επιτροπής για τον καθορισμό θέσεων αγκυροβολίας και εύρυθμης λειτουργίας λιμένων με εισηγητή τον κ. Δήμαρχο. Το συγκεκριμένο θέμα αποδείχθηκε αρκετά επεισοδιακό. Ίσως να ήταν και η πρώτη φορά που άκουσα δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης να προτείνει βελτίωση της πρότασης του δημάρχου! Ο δήμαρχος, φανερά εκνευρισμένος, και μη αποδεχόμενος την πρόταση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κ. Μάντζαρη για διεύρυνση της επιτροπής (6μελής) όπου θα συμμετέχουν και μη θεσμικοί παράγοντες, σε αντίθεση με τη θέση του δημάρχου που προτείνει 3μελή με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αποσύρει το θέμα. Δείτε το video:

 

Καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Αργύρη Γιώργου: Στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μεγανησίου (Γυμναστήριο) απασχολείται εργαζόμενη χωρίς ασφάλιση, με ένα «νέο» καθεστώς, άτυπο , που παραπέμπει μάλλον σε …ευφυολόγημα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της «σιωπής των αριστερών αμνών». Δείτε το video:

 

Τα υπόλοιπα στις ανακοινώσεις που θ΄ ακολουθήσουν.

Γιώργος Γαβρίλης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

  1. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση από καθαρή περιέργεια.
    To συγκεκριμένο κείμενο εκφράζει
    α)Αποκλειστικά και μόνο την οπτική του υπογράφοντα;
    β)Συνολικά την συντακτική ομάδα (τη σύσταση και το εύρος της οποίας αγνοώ) του Meganisi News;
    γ)Κάποια άλλη ομάδα ή φορέα;
    δ)Όλα τα παραπάνω;
    ε)Τίποτε από τα παραπάνω;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.
    Υ.Γ. Για να μην μπει κάποιος στον κόπο να ρωτήσει, ρωτάω με την ιδιότητά μου του συγγραφέα.

  2. Κύριε Κονιδάρη το άρθρο είναι ενυπόγραφα του μέλους της συντακτικής μας ομάδας Γιώργου Γαβρίλη και ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε την απορία σας, άλλοστε το meganisi news λειτουργεί σαν ελεύθερο βήμα Μεγανησιωτών.Επί της ουσίας περιμένουμε το άρθρο σας, το σχόλιο, την κριτική με οποιαδήποτε ιδιότητα εσείς επιθυμείτε.Ευχαριστούμε για την παρέμβασή σας.

  3. Kύριε Κονιδάρη άν και αρμοδιότερος ημών να απαντήσει είναι ο αρθρογράφος, εικάζουμε ότι επειδή δεν καλύφθηκαν και τα 31 θέματα του δημοτικού συμβουλίου στο ρεπορτάζ, παραπέμπει στις αποφάσεις που θα αναρτηθούν μέσω του site του δήμου.Και πάλι σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights