Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Αποκάλυψη: Ο Βενιζέλος είχε υπογράψει το 2011 για την κατάργηση της ΕΡΤ. Στην ειδυλλιακή Λευκάδα είχε “πέσει” η υπογραφή στο ΦΕΚ

Πριν δύο χρόνια, το 2011, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τότε, υπέγραφε νόμο που προέβλεπε την κατάργηση φορέων ανάμεσά τους και της ΕΡΤ. 

Συγκεκριμένα το άρθρο 66 του νόμου 4002 που περιέχει άρθρα για τις τουριστικές επενδύσεις, συνταξιοδοτικά θέματα αλλά και μέτρα που αφορούσαν το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το  taxaliablogspot.com:

Ως Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος (!) ο κ.Βενιζέλος είχε υπογράψει (στην ειδυλλιακή Λευκάδα), μαζί με την Υπόλοιπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την κατάργηση της Ελληνικής Τηλεόρασης.

Τι μας διαμαρτύρεται τώρα;

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:

α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»

Αποσπάσματα από το ΦΕΚ 180/22 Αυγούστου 2011 (σελ. 3893, 3952, 3955)

Το νόμο για κατάργηση της ΕΡΤ (τη δυνατότητα να καταργηθεί δηλ.) είχαν συνυπογράψει οι κ. Χρυσοχοϊδης, Ρέππας, Κουτρουμάνης, Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Μπεγλίτης, Ραγκούσης, Γερουλάνος, Λοβέρδος και η η Άννα Διαμαντοπούλου, όπως φαίνεται παραπάνω.

Τέλος, το συγκεκριμένο άρθρο εκχωρούσε στον υπουργό Οικονομικών και στον συναρμόδιο υπουργό το δικαίωμα με μια απλή υπογραφή να καταργεί έναν δημόσιο Οργανισμό όπως η ΕΡΤ. Ακριβώς όπως έγινε και σήμερα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τη ΝΔ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *