Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Αυγούστου 2022

Τίτλος τέλους για την ΕΡΤ

Το κλείσιμο της ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται τέτοιες περικοπές, δεν μπορούμε να ανεχτούμε ειδικές περιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στο κόστος της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης και υποστήριξε πως «έχει έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους». Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για καθεστώς αδιαφάνειας και τεράστιο κόστος εξωτερικών παραγωγών.

«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι και δεν τολμούσε να το αγγίξει κανείς», τόνισε και υποστήριξε πως αυτό τελείωνει σήμερα το βράδυ με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν και στο νέο οργανισμό θα προσληφθούν υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ», ενώ διευκρίνισε πως οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τα ίδια χρήματα για το νέο οργανισμό.

«Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς ριζοσπαστικές αποφάσεις», σημείωσε.

Νωρίτερα το μεσημέρι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με αριθμό Α139, σύμφωνα με την οποία εξουσιοδοτούνται πλέον οι υπουργοί και έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν για το κλείσιμο ενός οργανισμού της δικής τους αρμοδιότητας.

Η εν λόγω Πράξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για «μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης» και την ΔΗΜΑΡ να υποστηρίζει πως «η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί να παραμένει κλειστή ούτε για μία ώρα». Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στο κτίριο και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν κανονικά τη ροή του προγράμματος.

ΠΗΓΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *