Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Αντιμέτωποι με κυρώσεις «αντάρτες» φορείς του Δημοσίου

Ασυνεπείς απέναντι στην υποχρέωση να χορηγούν όλα τα οικονομικά στοιχεία σε βάση δεδομένων της κυβέρνησης εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι δημόσιοι φορείς. Όσοι περιλαμβάνονται σε σχετικό κατάλογο τον οποίο δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι -σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία- τον Ιανουάριο σχεδόν 1 στους 4 φορείς δεν είχε διαθέσει τα απαιτούμενα στοιχεία, όπως οι οφειλές, με αποτέλεσμα να παρακωλύουν τη διαδικασία διαμόρφωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος. Το Φεβρουάριο, συνεπές στάθηκε το 56% (303 φορείς).

Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει για την επιβολή κυρώσεων όπως περικοπή των επιχορηγήσεων, δέσμευση των εσόδων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μείωση του μισθού του Προέδρου ή του Γενικού Διευθυντή της εκάστοτε υπηρεσίας.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να πιέσει κυρίως τους δήμους, τα ταμεία και τα νοσοκομεία για την αποστολή στην κυβέρνηση των οικονομικών τους στοιχείων. Οι δημόσιοι φορείς είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα νούμερα σε διάστημα 12 ημερών μετά τη λήξη του μήνα, ειδάλλως -τη 16 ημέρα- ζητούνται εξηγήσεις εγγράφως.

Στο μεταξύ, το ταμειακό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στα 3,06 δις ευρώ και το πρωτογενές έλλειμμα στα 2,694 δις ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν από 4,96 δις ευρώ το Δεκέμβριο σε 4,06 τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ : tvxs.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προετοιμάζονται για την δραχμή

Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ότι η ICAP προετοιμάζει το σύστημα της προκειμένου επιτρέπει στις τράπεζες να υπολογίζουν τις ανταλλαγές συναλλάγματος […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *