Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιανουαρίου 2022

Ζωντανή μετάδοση για το έργο της Task Force στην Ελλάδα – Ψηφοφορία

Βρυξέλλες 27.05.2013

Ακρόαση για το έργο της Task Force στην Ελλάδα

Ποια είναι τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα παρουσίας της Task Force στην Ελλάδα;

Απάντηση στο ερώτημα αναζητεί η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε Δημόσια Ακρόαση που διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαΐου με θέμα «Η εφαρμογή της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα από τον προϋπολογισμό της ΕΕ”. Εισηγητής της Ακρόασης είναι ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Η CONT εξετάζει πώς δαπανάται ο προϋπολογισμός της ΕΕ, πόσο ορθά ικανοποιούνται οι στόχοι και εάν τα προγράμματα αξίζουν τα λεφτά τους και διασφαλίζουν ότι τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων δαπανώνται αποτελεσματικά, αποδοτικά και σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται και η Δημόσια Ακρόαση της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν (Task Force) που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) με χαιρετισμό του Προέδρου της Επιτροπής Michael Theurer.

Ακολουθεί παρουσίαση του εισηγητή Γ. Χατζημαρκάκη και τοποθετήσεις των βασικών ομιλητών με πρώτο τον Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χόρστ Ραϊνχεμπαχ.

Θα μιλήσουν επίσης ο πρώην Υπουργός Εθνικής οικονομίας της Ελλάδας Στέφανος Μάνος (προσκεκλημένος του ευρωβουλευτή Θεόδωρου Σκυλακάκη) και από την Κομισιόν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, DG REGIO, Normunds Popens και ο Peter Stub Jorgesen, Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και ο Ben Knapen Γενικός Διευθυντής, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στις Βρυξέλλες.

 

Η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα θα παρουσιαστεί από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Bruegel Guntram B. Wolff που είναι ένα ανεξάρτητο ευρωπαϊκό think tank που εργάζεται στον τομέα της διεθνούς οικονομίας και επιδιώκει να συμβάλει στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομική χάραξης πολιτικής μέσω της εκπόνησης μελετών, της ανάλυσης και συζήτησης τους.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά. Αναζητείστε τη μετάδοση εντός των παρακάτω σελίδων:

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/schedule

http://www.europarl.europa.eu/committees/en/cont/home.html

Με αφορμή την ακρόαση βρίσκεται σε εξέλιξη ψηφοφορία που στόχο έχει να καταγράψει τη γνώμη των πολιτών, με κεντρικό ερώτημα αν θεωρούν επιτυχημένη η όχι την παρουσία της Ομάδας Δράσης (Task force) της Κομισιόν στην Ελλάδα, καθώς και με ερωτήματα που κρίνουν οι πολίτες πως πρέπει να τεθούν προς τον επικεφαλής της Ομάδας σχετικά με την αποτελεσματικότητα της αλλά και το έργο που έχει αναλάβει.

Η ψηφοφορία και η έκφραση άποψης και ερωτήσεων γίνεται στην σελίδα του ευρωβουλευτή στο Facebook, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

http://www.facebook.com/Jorgo.Chatzimarkakis

(Δ.Τ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ)

Συνημμένο έγγραφο


 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *