Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

ΝΕΑ Μέρα: «Παράνομα το ΤΑΙΠΕΔ αρπάζει ακίνητο από το δήμο Λευκάδας»

Ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Σταμάτης Γκάβαλης με αφορμή την απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τη μεταβίβαση ακινήτου του Δήμου Λευκάδας στο ΤΑΙΠΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μια πρωτοφανή ,για τα μέχρι τώρα δεδομένα ,απόφαση, η τρικομματική κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για τη λεηλασία και την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των Δήμων.

Με εισήγηση του κ. Στουρνάρα και απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων, αποφασίστηκε, η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτου 31,35 στρ. του Δήμου Λευκάδας .

Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στο Δήμο από τότε που έφυγαν οι Άγγλοι δηλ. από την εποχή της Ένωσης των Επτανήσων. Έχει μάλιστα καταγραφεί στο κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου. Στο εν λόγω ακίνητο από 16-07-2007 δρομολογήθηκε έργο του Δήμου για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου συμβατικού ποσού 2.770.179 Ευρώ και μέχρι σήμερα δαπανήθηκαν 2.822.249 Ευρώ.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ ξεκινά αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες παρακάμπτοντας τη δικαστική οδό, ώστε να αρπάξει περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δήμο εδώ και 150 χρόνια.

Καλούμε όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά, να αντιδράσουν και να ανατρέψουν αυτή την προσπάθεια υφαρπαγής και εκποίησης της Δημοτικής Περιουσίας.

Η ακίνητη περιουσία των Δήμων και των Περιφερειών πρέπει να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.

Η ορθολογική αναπτυξιακή αξιοποίηση της, με βάση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συμμετοχή των Πολιτών, ,θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες της Αναγέννησης και Ανασυγκρότησης της Πατρίδας μας».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *