Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2023

Δήλωση Κ. Δρακονταειδή για την εκποίηση 31,3 στρεμ. (και) στη Λευκάδα

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1020/25-4-2013, το οποίο υπογράφεται από τους υπουργούς: Οικονομικών (Ι. Στουρνάρας), Ανάπτυξης (Κ. Χατζηδάκης), Παιδείας (Κ. Αρβανιτόπουλος), Περιβάλλοντος (Ε. Λιβεριάτος) και Τουρισμού (Ό. Κεφαλογιάννη), «Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ‘’Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) Α.Ε.’’ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με των επ’ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων».

Συνολικά μεταβιβάζονται στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων πάνω από 2700 στρεμ. στα Ιόνια.

       Μεταξύ αυτών των ακινήτων, συμπεριλαμβάνεται και το ΑΒΚ 129 δημόσιο κτήμα που βρίσκεται στη περιοχή Βαρδάνια, έκτασης 31,35 στρεμ .

Πρόκειται για περιοχές «φιλέτα» που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παραθαλάσσιες, εφαπτόμενες ή εντός περιοχών προστασίας NATURA και χαρακτηρισμένες ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, καθώς και για οικόπεδα εντός σχεδίου πόλης.

Ο στόχος αυτής της μεταβίβασης είναι προφανής.

► Μετά την εκποίηση μαρίνων και νησιών.

► Μετά την, προ των πυλών, παραχώρηση αεροδρομίων και λιμανιών.

► Μετά τις off shore εταιρείες που κατέχουν το 15% της έκτασης του Μεγανησίου,

έφθασε η ώρα για τα κοράκια των χρηματιστικών Funds να βάλουν χέρι, με τιμές όσο-όσο, και με fast track διαδικασίες στον τομέα του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον τελευταίο “αναπτυξιακό” νόμο, αυτές οι περιοχές μπορούν κατ’ εξαίρεση να οικοδομούνται με υψηλότερους συντελεστές δόμησης, αδιαφορώντας για το φυσικό περιβάλλον.

       Οι συνέπειες για την περιοχή και γενικότερα την πόλη, για λόγους περιβαλλοντικούς, αισθητικούς, αναπτυξιακούς και άλλους θα είναι καταστροφικές. Μη λησμονούμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, είναι εντός περιοχής NATURA. Μπορεί, για παράδειγμα, να φαντασθεί κανείς ένα τεράστιο ξενοδοχείο στη θέση του σημερινού γαλήνιου τοπίου;

       Αυτή μπορεί να είναι η αρχή του τέλους, για τη Λευκάδα που ξέρουμε.

Τι θα πάρει μετά σειρά; Μήπως ο βιότοπος των ιχθυοτροφείων (ιβαριών);      

Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ακίνητο μεταβιβάσθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ:

  1. Έχει δηλωθεί από το Δήμο στο Κτηματολόγιο και διεκδικείται(;) από το Ελληνικό Δημόσιο. Με απλά λόγια δεν ανήκει στο Δημόσιο, και η όποια λύση θα δοθεί από τα δικαστήρια.
  2. Στη συγκεκριμένη έκταση είχαν ξεκινήσει και εκτελεσθεί εργασίες για τη δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου (η κατασκευή του οποίου πρέπει να παραμένει στόχος της κάθε Δημοτικής Αρχής), αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι φορείς του νησιού, καθώς και όλοι οι πολίτες, έχουν υποχρέωση να συντονιστούν και να δώσουν μάχη για να υπερασπισθούν, το φυσικό περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον. Η Δήμος πρέπει σ’ αυτήν την προσπάθεια να μπει μπροστά, αποφασισμένος να μην επιτρέψει το ξεπούλημα.

       Για όλους αυτούς τους λόγους, χθές, ζητήσαμε την κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τοποθετηθεί επί του θέματος. Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχτηκε το αίτημα και αύριο 15/5/2013 στις 2.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

       Είναι φανερό ότι άλλος ένας «πόλεμος» ξεκινά.

       Η Κίνησή μας και σ’ αυτόν, θα είναι στην πρώτη γραμμή.

       Ο τρικομματικός «θίασος» των υπαλλήλων της τρόϊκα που κυβερνά τη χώρα, σύντομα θα καταλάβει ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα οι Επτανήσιοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ. 

 

Λευκάδα, 14/5/2013                                           Δρακονταειδής Κων/νος

Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights