Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

28.000 ευρώ για το Μεγανήσι

28.000 ευρώ και κάτι ψιλά (28.734,36 ευρώ για την ακρίβεια) θα εισρεύσουν στο ταμείο του Δήμου Μεγανησίου από απόδοση οφειλών ΠΟΕ και τη ΣΑΤΑ Μαΐου 2013. Αναλυτικά:

Α. Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία κατανέμονται στους δήμους της χώρας, ποσά ύψους 17.822.916,67 €. Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση πρόκειται για έναντι της δόσης έτους 2013 και καταβάλλονται στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς. Το συγκεκριμένο ποσό κατανέμεται από το λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών» .  Το ποσό  αποτελεί το ένα δωδέκατο (1/12) του συνολικού ποσού της πέμπτης από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν. Τα χρήματα αυτά διατίθενται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας. Ωστόσο με απόφαση των οικείων δημοτικών συμβουλίων, δύναται τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητές τους και έργα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση από το παραπάνω ποσό θα παρακρατηθεί ποσό 1.395.200,53 € από τους υπόχρεους δήμους (σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ΄αριθμ. 47497/18-12-2012 ΚΥΑ). Η παρακράτηση θα γίνει προκειμένου να συμψηφισθούν οφειλές  των δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και θα αποδοθεί με τη χρηματική εντολή του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, υπέρ των δικαιούχων φορέων. Επιπλέον θα παρακρατηθεί ποσό 9.459.064,13 € από τους υπόχρεους δήμους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 281 Α του ν. 3852/2010, ως ισχύει, σύμφωνα με τις παρ. 7 και 5β του ίδιου άρθρου και θα κατατεθεί στο λογαριασμό του Προγράμματος «Αυτοδιοίκηση- Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)».

Για το Μεγανήσι

Β. Με την υπ΄ αριθμ. 33-05-0132 απόφαση  για τη μεταφορά πόρων ύψους 19.200.000,00 €, στους δήμους.

Το ποσό  θα αντληθεί από λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα  αποδοθεί  ως τακτική επιχορήγηση σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Οι δήμοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν τη σχετική χρηματοδότηση για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων. Το παραπάνω ποσό αποτελεί «έκτακτα έσοδα», ΣΑΤΑ 2013.

Για το Μεγανήσι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Θανάσης Κονιδάρης για την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Μεγανησίου για το ακίνητο στα Βαρδάνια που ανήκει και στο Μεγανήσι

Μνημείο υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού η ανωτέρω απόφαση, αντίγραφο παρόμοιας απόφασης του Δ.Σ. Λευκάδας [Σημ. ΜΝ: Δείτε εδώ], χωρίς ίχνος αναφοράς […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *