Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Μαΐου 2024

Βόλτες «επίδοξων Ωνάσηδων» στο Ιόνιο

Το νησάκι Άτοκος κοντά στο Μεγανήσι είχε σήμερα την …τιμητική του-

Τα δεκάδες νησάκια-στολίδια του Ιονίου που φιγουράρουν σε ιστοσελίδες μεγάλων μεσιτικών εταιρειών έχουν βάλει στο στόχαστρο διάφοροι μικροί και μεγάλοι μεγιστάνες του χρήματος και του διεθνούς τζετ-σετ .

Όλα ξεκίνησαν από την πώληση της Οξιάς στον Εμίρη του Κατάρ και την αλλαγή σελίδας  για τον Σκορπιό, με την ενοικίασή του για 99 χρόνια στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ. Φαίνεται να γίνεται  «in» πλέον στα «μεγάλα σαλόνια» η απόκτηση κάποιου Ελληνικού νησιού στην περιοχή του Ιονίου, αφού πολλοί μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι  προτιμούν την σιγουριά της γης από να στοιβάζουν τα χρήματά τους στην τράπεζα με τον κίνδυνο του «bailout».

Σήμερα, λοιπόν, γίναμε μάρτυρες μιας τέτοιας  επίσκεψης στο νησάκι  Άτοκος κοντά στο Μεγανήσι. Η θαλαμηγός της φωτογραφίας  ξαφνικά έκοψε ταχύτητα στα ανοιχτά του Μεγανησίου και σε μικρότερο σκάφος ασφαλείας που το ακολουθούσε επιβιβάστηκαν δύο άτομα με κατεύθυνση το πανέμορφο νησάκι στο Ιόνιο.

Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε το ταχύπλοο στον περίπλου του νησιού. Η πορεία της θαλαμηγού είχε κατεύθυνση τα νησάκια του Αστακού. Πιθανόν να γίνανε κι άλλες ανάλογες στάσεις στα διάσπαρτα νησάκια της περιοχής.

Δεν γνωρίζουμε ποιο όνομα βρίσκεται πίσω από την θαλαμηγό που τάραξε για λίγο τα ήσυχα νερά της περιοχής μας.  Όπως και να  ΄χουν τα πράγματα, σύντομα θα μάθουμε εάν υπάρξουν νεώτερα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γ. Καλούδης: Ο άσπρος άμμος από την εκβάθυνση του δίαυλου της Λευκάδας να αγοραστεί για την επίστρωση των παραλιών Δασιάς και Ύψου

ΠΡΟΣ 1. Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο 2. Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστο Μωραίτη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights