Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Την Παρασκευή 19 Απριλίου (5:00 μ.μ.-9:30 μ.μ.) και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 (9:30π.μ.-2:30 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ιονίων Νήσων, κ. Γεράσιμο Πολυμέρη, με ευθύνη Τοπικής οργανωτικής επιτροπής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται παράλληλα σε Ηράκλειο, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Αγρίνιο, Μυτιλήνη και Ρόδο μέσω ζωντανής μετάδοσης (live streaming).

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα παρουσιαστούν έργα 40 έργα Ψηφιακής Δημιουργίας (Animation, Comics, Ταινίες μικρού μήκους, ψηφιακές αφίσες, e-books, ηλεκτρονικές εφημερίδες, εφαρμογές προγραμματιστικών εργαλείων ή ρομποτικής) που θα δημιουργήσουν ομάδες μαθητών από σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπ/σης από σχολεία της Περιφέρειας μας αλλά και της Ηπείρου στα μαθήματα Πληροφορικής ή σε κάποιο διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλα γνωστικά αντικείμενα.

Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι η:

  • ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής αλλά και παρουσίαση της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
  • ενημέρωση και διάδοση των μαθησιακών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ολόπλευρη μάθηση, μέσω ερευνητικών σχεδίων εργασίας (projects), μοντελοποίησης και επίλυσης πρακτικών προβλημάτων με την αξιοποίηση των Τεχνολογικών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) και
  • ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών μεταξύ των σχολικών μονάδων και η διάχυση τους στην τοπική μας κοινωνία.

Η παρούσα προσπάθεια θα αναδείξει τη σημασία των Τ.Π.Ε. και των εργαλείων Κοινωνικής Δικτύωσης στον ψηφιακό εκδημοκρατισμό των μαθητών μας, μέσω της ενασχόλησής τους με συνεργατικές μαθησιακές δραστηριοτήτες για θέματα που αγγίζουν όλους τους νέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Έτους των Πολιτών 2013.

Το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στο χώρο της εκπαίδευσης και η πραγματοποίησή του στην Κέρκυρα θα δώσει μια ευκαιρία ανάδειξης του τόπου μας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος- Ηρακλής Σκούρτης δήλωσε ότι το Φεστιβάλ έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία χαιρετίζει τέτοιες δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Σαμάρα 13

49100 Κέρκυρα

Τηλ.: 26613 62183

Fax: 26613 62182

e mail: europedirectcorfu@pin.gov.gr

Facebook: Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00-13:00

Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; Καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011 από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30)

 Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σου’ http://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights