Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής για την αποχώρηση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης από το Δημ. Συμβούλιο

Λευκάδα, 17 Απρίλη 2013

Για μια ακόμη φορά, οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου (των κκ Ξενοφώντα Βεργίνη, Κώστα Δρακονταειδή και Γεράσιμου Αραβανή), με πρόσχημα ότι τα θέματα της 11ης συνεδρίασης  του Δ.Σ την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ήταν πολλά, αποχώρησαν.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο αριθμός των θεμάτων καθορίζεται από τις ανάγκες για την λειτουργία του Δήμου. Δεν υπάρχει ούτε νόμος, ούτε ορίζεται μέγιστο όριο αριθμού θεμάτων ημερήσιας διάταξης στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Προβλέπεται διακοπή του Συμβουλίου για την επομένη μέρα, αν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το αποφασίσουν.

Η πλειοψηφία των θεμάτων είναι τυπικού χαρακτήρα και πολλές φορές δεν απαιτείται συζήτηση.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση πολλά εκ των θεμάτων ήταν αποδοχή σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Παξούς και Ιθάκης για υποβολή αιτημάτων χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 καθώς και την υποβολή αυτών και αποφάσεις υποβολής αιτημάτων χρηματοδότησης  από το ΕΣΠΑ 2007-2013 για τα μικρά νησιά μας Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι.

Η στάση τους αυτή και η μεθόδευση είναι προσχηματική, αντιδημοκρατική και παίρνει διαστάσεις γραφικότητας. Είναι στάση ανεύθυνη για τα προβλήματα και την επίλυσή τους.

Προσπαθούν κάθε φορά να δώσουν παράσταση για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Για το συγκεκριμένο Συμβούλιο και τα σχόλιά τους ,για το αν έγινε συζήτηση των θεμάτων, αψευδής μάρτυρας είναι η καταγραφή της συνεδρίασης από το ART TV ,το όποιο και την προβάλει.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουν οι πολίτες και ο Δήμος καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να σταθούμε στα πόδια μας. Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου.

Τους καλώ να επανεξετάσουν την θέση τους προς όφελος των δημοτών.

 ΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ

Δήμαρχος Λευκάδας

Υ.Γ. Επισυνάπτω προσκλήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας με αριθμό θεμάτων πολύ περισσότερο των πενήντα.

Σχετικά

Ελευθέριος Αραβανής: Για την αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. (15/4/2013) της αντιπολίτευσης

Δημοτική Κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα»: Γιατί αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τους Υπ. Ανάπτυξης και Εσωτερικών ο Σπ. Σπύρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 20 Ιουνίου  2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση των 13  Περιφερειαρχών με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights