Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Επερωτήσεις από την ΑΝ.Α.Σ.Α για τα αεροδρόμια και την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Επικεφαλης: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ περιφερειακός σύμβουλος

www.thodoros.gr             anasa.ionia@gmail.com    info@thodoros.gr

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 6/2013

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!

 ΣΟΒΑΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση των τεσσάρων αεροδρομίων που εξυπηρετούν την Περιφέρεια Ιονίων.

Τα αεροδρόμια Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ακτίου μαζί με εκείνα της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και των Χανίων, αποτελούν την πρώτη ομάδα που διακινεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτών «επενδυτών».

Έχοντας υπ όψη την εμπειρία από άλλες ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων ,με χαρακτηριστική αυτή του «Ελευθέριος Βενιζέλος»  πού έχασε 9 εταιρείες και 1,5 εκατομμύριο επιβάτες , είναι περισσότερο από βέβαιο ότι το ξεπούλημα των αεροδρομίων της περιοχής μας θα προκαλέσει αφ ενός σοβαρή ανάσχεση στην τουριστική επισκεψιμότητα υπέρ των γειτόνων ανταγωνιστών μας και αφ ετέρου θα καταστήσει απαγορευτικά τα αεροπορικά ταξίδια για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού των νησιών μας, ιδιαίτερα εκεί που και σήμερα οι τιμές είναι στα ύψη λόγω της μονοπωλιακής εκμετάλλευσης.

Το ξεπούλημα των αεροδρομίων που εξυπηρετούν την Π.Ι.Ν θα προκαλέσει κατά συνέπεια νέο μεγάλο κτύπημα στην τοπική οικονομία, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα στο τουρισμό και εμποδίζοντας την διακίνηση προϊόντων και επιβατών.

Είναι πολύ πιθανόν να κινδυνεύσει η λειτουργία της επιδοτούμενης γραμμής που συνδέει σήμερα τα νησιά της Περιφέρειας, γιατί μετά την «ιδιωτικοποίηση» απαγορεύονται οι επιδοτήσεις από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι ειδικά στην περίπτωση του αεροδρομίου του Ακτίου που είναι μεικτής χρήσης (πολιτικό-στρατιωτικό) θα συμβεί η παγκόσμια πρωτοτυπία ο ιδιώτης-«επενδυτής» να παρεμβαίνει και σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της αμυντικής θωράκισης της χώρας!

Η ΑΝ.Α.Σ.Α καλεί τους τοπικούς φορείς, τους φορείς του τουρισμού, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση να αντιδράσουν από κοινού και δυναμικά προκειμένου να εμποδιστεί αυτή η ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που επέβαλλε η πολιτική των μνημονίων και υλοποιεί η τρικομματικη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ, ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού ζητήματος ως Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Αργοστόλι, 16/4/2013                 Θεόδωρος  Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

______________________________________________

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 5/2013

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΣΠΥΡΟΥ

«ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ»

«ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ»

Κε περιφερειάρχη,

Σας έχουμε ενημερώσει και κατά το παρελθόν ότι με το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» το οποίο ψηφίστηκε, το καλοκαίρι του 2011 από τα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ της Βουλή των Ελλήνων, άλλαξαν οι προϋποθέσεις για την απόκτηση του δικαιώματος επιδότησης από τους ανέργους.

Έτσι αλλάζουν οι προϋποθέσεις πρώτης επιδότησης ως εξής:

  • Απαιτούνται ο άνεργος να έχει κάνει 80μεροκάματα το έτος, για τα τρία προηγούμενα έτη από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 80 μεροκάματα για τα δύο προηγούμενα έτη.
  • Εναλλακτικά, απαιτούνται 280 ένσημα στα τρία προηγούμενα έτη (τα 200 στα δύο τελευταία) από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 200μεροκάματα τα δύο προηγούμενα έτη (και τουλάχιστον 80 ανά έτος).
  • Η πραγματική σφαγή γίνεται στους εποχικούς εργαζόμενους (π.χ. στον τουρισμό). Απαιτούνται δύο προϋποθέσεις για να πάρουν νέα επιδότηση: Η πρώτη είναι να έχουν κάνει 100 μεροκάματα τους τελευταίους 12 μήνες, η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι απαιτούνται 150 μεροκάματα «από την λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησης του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση». Σήμερα, ισχύει μόνο η πρώτη προϋπόθεση. Η προσθήκη της δεύτερης προϋπόθεσης πρακτικά σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος στον τουρισμό που δουλεύει έστω και λίγο λιγότερο από έξι μήνες το χρόνο (δε συμπληρώνει δηλαδή τα 150 μεροκάματα) σταματά να δικαιούται το επίδομα ανεργίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι εποχιακοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αποτελούν το 80% του κλάδου.

Επειδή κε Περιφερειάρχη, οι σε εποχιακή βάση απασχολούμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων  ξεπερνούν τους δέκα χιλιάδες, γεγονός που καθιστά την επιδότηση ή μη της «υποχρεωτικής» ανεργίας τους πολύ σημαντικό γεγονός για την οικονομία, την κοινωνική συνοχή αλλά και την επιβίωση των οικογενειών τους, ΕΡΩΤΑΣΘΕ, ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού ζητήματος ως Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 16/4/2013                                             Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος

Γαλιατσάτος Θεόδωρος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights