Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

Με μπλουζάκι υπέρ της Κύπρου ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης στο Ευρωκοινοβούλιο

Η συμβολική κίνηση του κ. Χατζημαρκάκη που συνόδευε την τοποθέτησή του για την Κύπρο και την Ευρώπη, σίγουρα θα συζητηθεί και θα συζητιέται για πολύ καιρό, τουλάχιστον στους κύκλους του Ευρωκοινοβουλίου.  Δημοσιεύματα, φήμες θέλουν τον κ. Χατζημαρκάκη να αφήνει πίσω του την πολιτική ζωή της Γερμανίας και την Ευρωβουλή για να κατέλθει ως υποψήφιος στην ελληνική πολιτική ζωή με την ΔΗΜΑΡ του κ. Φώτη Κουβέλη (βλ. εδώ).

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που λάβαμε από το Γραφείο Τύπου του Ευρωβουλευτή.

Δελτίο Τύπου

Στρασβούργο 17.04.2013

“Σεβασμός στην Κύπρο αν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη”

Με μια συμβολική κίνηση ο Ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας (FDP) και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) Γιώργος Χατζημαρκάκης, ζήτησε από τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σεβαστούν τη Κύπρο εάν ο πραγματικός τους σκοπός είναι να διαφυλάξουν την Ευρώπη.

Ο κ. Χατζημαρκάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στα πλαίσια συζήτησης που διεξήχθη σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με το χρηματοοικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου φορούσε φανέλα με το συμβολικό μήνυμα «Σεβασμός στη Κύπρο εάν θέλετε να σώσουμε την Ευρώπη».

Ο κ. Χατζημαρκάκης στην παρέμβαση του τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι χειρισμοί που έγιναν στο θέμα της Κύπρου, κατά κύριο λόγο από το Eurogroup, δεν συμβαδίζουν με τις αρχές που διέπουν τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εντολή Πεπόνη στο ΣΔΟΕ για έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα για φορολογικό έλεγχο δημάρχων και περιφερειαρχών της τελευταίας δεκαετίας

Μεγάλη έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα για φορολογικό έλεγχο δημάρχων και περιφερειαρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και επιθεωρητών συγκεκριμένων υπουργείων, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *