Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Μάι 2021

Ελευθέριος Αραβανής: Για την αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. (15/4/2013) της αντιπολίτευσης

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

                                Λευκάδα, 16 Απριλίου 2013

                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικό με την αποχώρηση των μελών του Δ.Σ της αντιπολίτευσης

 από τη συνεδρίαση της 15ης/4/2013

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης/4/2013 βρεθήκαμε ακόμη μια φορά στην όχι ευχάριστη θέση να παρακολουθήσουμε την θεατρική αποχώρηση της αντιπολίτευσης, η οποία σύσσωμη επέλεξε μ΄αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη διαμαρτυρία της! Η διαμαρτυρία αφορούσε στον αριθμό θεμάτων που περιείχε η ημερήσια διάταξη. Αποδόθηκε δε στην Δημοτική Αρχή και στο Προεδρείο του Δ.Σ ηθελημένη τακτική υποβάθμισης της συζήτησης επί της ουσίας των θεμάτων!

Ομολογώ ότι ως Πρόεδρος του Δ.Σ δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή την τακτική. Την ημερήσια διάταξη και την ημέρα διενέργειας του Δ.Σ την καθορίζουν οι ανάγκες λειτουργίας του Δήμου που πολλές φορές πιέζουν χρονικά.

Κανένα μέλος του Δ.Σ ανεξάρτητα αν ανήκει στην πλειοψηφία ή στη μειοψηφία, δεν νιώθει ευχάριστα όταν το Δ.Σ διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη συνεδρίαση μάλιστα της Δευτέρας 15/4/2013 κατέθεσα την πρόταση η συνεδρίαση να διαρκέσει μέχρι την 1μ.μ και το Δ.Σ να εκτιμήσει, απ΄την πορεία συζήτησης των θεμάτων, αν θα συνεχίσει για να ολοκληρώσει την διαδικασία ή αν θα συνεχίσει την επόμενη μέρα όπως άλλωστε προβλέπει και ο κανονισμός. Η πρόταση μου αγνοήθηκε γιατί η απόφαση αποχώρησης είχε παρθεί ομόφωνα πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Ο χρόνος διάρκειας του Δ.Σ συναρτάται μεν με τον αριθμό των θεμάτων αλλά είναι ευθύνη όλων των μελών και όχι μόνο του Προεδρείου.

Ενδεικτικά αναφέρω προσκλήσεις για Δ.Σ από γειτονικούς Δήμους

–        Δ.Σ Δήμου Πρέβεζας

Συνεδρίαση της 1ης/2/2013 αριθμός θεμάτων 39

Συνεδρίαση της 25ης/2/2013 αριθμός θεμάτων 43

Συνεδρίαση της 29ης/3/2013 αριθμός θεμάτων 52

–        Δ.Σ Δήμου Κέρκυρας

Συνεδρίαση της 29ης/3/2012 αριθμός θεμάτων 82

Συνεδρίαση της 24ης/9/2012 αριθμός θεμάτων 99+10 Ε.Η.Δ

Συνεδρίαση της 15ης/3/2012 αριθμός θεμάτων 110+10Ε.Η.Δ

–        Δ.Σ Δήμου Ιωαννιτών

Συνεδρίαση της 1ης/10/2012 αριθμός θεμάτων 62

Συνεδρίαση της 15ης/11/2012 αριθμός θεμάτων 82

Θεωρώ αδιανόητο η αντιπολίτευση να βρίσκεται μόνιμα στη θέση του καταγγέλλοντος και για την μεγάλη διάρκεια του Δ.Σ, αλλά και για την καθυστέρηση προώθησης των θεμάτων. Χαρακτηριστικό μάλιστα αυτής της στάσης είναι ότι η αντιπολίτευση επέλεξε να παραμείνει στη συνεδρίαση για να διατυπώσει ερωτήσεις και ανακοινώσεις, ελέγχοντας με καταγγελτικό λόγο τη Δημοτική Αρχή, αλλά αποχώρησε όταν άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Γίνεται έτσι φανερό ότι η φροντίδα για τις εντυπώσεις είναι προτεραιότητα και όχι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Κατανοώ βέβαια ότι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι πολλές φορές επιλέγονται παρόμοιες τακτικές απαξίωσης της λειτουργίας του Δ.Σ. Θεωρώ όμως ότι αυτές οι επιλογές είναι σε λάθος κατεύθυνση γιατί δεν εξυπηρετούν την λειτουργία του Δήμου που όλοι υπηρετούμε ανεξάρτητα απ΄τη θέση μας.

Η Δημοτική Αρχή όμως οφείλει να φροντίζει μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οφείλει να επικεντρώνεται στην παραγωγή έργου και όχι εντυπώσεων. Οι εντυπώσεις άλλωστε διαρκούν λίγο, το έργο παραμένει και η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει σημαντικό έργο να παρουσιάσει.

Ως Πρόεδρος του Δ.Σ καλώ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να επανεκτιμήσουν την τακτική τους για το συμφέρον του Δήμου.

Το Δ.Σ είναι ο χώρος της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων, του διαλόγου αλλά και της σύνθεσης των τελικών αποφάσεων. Η αποχώρηση δεν εξυπηρετεί κανέναν και προ πάντων το Δήμο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Ελευθέριος Αραβανής

Σχετικά

Δημοτική Κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα»: Γιατί αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας Θεόδωρου Χαλικιά στον κ. Βερύκιο για την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου Νυδριού.

Είναι αλήθεια ότι η πρώτη σκέψη μου διαβάζοντας την «απάντηση» του Κου Βερύκιου στην ανακοίνωση Περιφερειάρχη, σχετικά με την ένταξη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *