Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Μάι 2021

Πώληση Σκορπιού: Από το Σεπτέμβριο είχαν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις…

Ένα-ένα έρχονται και δένουν τα κομμάτια του παζλ γύρω από την πώληση του νησιού της οικογένειας των Ωνάση. Διασταυρωμένες πληροφορίες θέλουν το Ρώσο μεγιστάνα  Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ  να μπήκε «σφήνα» σε σχεδόν κλεισμένη συμφωνία με άλλον επιχειρηματία που ενδιαφέροταν για την αγορά του Σκορπιού, την ίδια περίοδο.

Το Σεπτέμβριο, επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες που θέλουν υπερπολυτελές λίαρ τζετ να προσγειώνεται στο Άκτιο  και τον ίδιο το μεγιστάνα υπό συνοδεία δικηγόρων όχι μόνο να επισκέπτεται το Σκορπι0 , αλλά και να διανυκτερεύει στο νησί.

Οι εργασίες εκκαθάρισης κι “ανακαίνισης” τρόπον τινά του νησιού φέρεται ν’ άρχισαν γύρω στον Οκτώβριο, αφού είχε προηγηθεί επίσκεψη στην Αθήνα υψηλόβαθμου υπαλλήλου του νησιού για σχεδιασμό και ενημέρωση.

Η τελική συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ώστε να γνωρίζουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αφήνοντας χώρο για σενάρια κάθε είδους, τροφή για τα  δελτία  ειδήσεων των καναλιών και όχι μόνο. Το σενάριο της χρονομίσθωσης για 99 χρόνια φαίνεται να προκρίνεται για ένα επιπλέον λόγο:

Το νησί από την εποχή του Αριστοτέλη Ωνάση είχε αποκτήσει ειδικά προνόμια από το Ελληνικό δημόσιο που κινδυνεύει να τα χάσει με μια μεταβίβαση κυριότητας.

Όπως, όμως, και να΄χουν  τα πράγματα, μια «νέα εποχή» για τον Σκορπιό και την περιοχή μας έχει ξεκινήσει,  κρατώντας και την πόρτα της δημοσιότητας ανοιχτή και το ενδιαφέρον αμείωτο. Τουλάχιστον δέκα συνεργεία δημοσιογράφων βρέθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες δύο μέρες και πόσες ακόμα ιστοσελίδες (θα χάσουμε το μέτρημα) δεν ασχολήθηκαν με άρθρα τους! Θα φανταζόταν κανείς καλύτερη διαφήμιση ενόψει τουριστικής σεζόν;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ISCI – Καινοτόμες Υπηρεσίες για την ενίσχυση της συνεργασίας και της διεθνοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στον τομέα της αγρο-βιομηχανίας

Ενημέρωση από την Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων (ΑΝ.ΙΟ.Ν.) –   ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α Μαντζάρου 13, Τ.Κ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *