Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Αυγούστου 2021

Πώληση Σκορπιού: Από το Σεπτέμβριο είχαν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις…

Ένα-ένα έρχονται και δένουν τα κομμάτια του παζλ γύρω από την πώληση του νησιού της οικογένειας των Ωνάση. Διασταυρωμένες πληροφορίες θέλουν το Ρώσο μεγιστάνα  Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ  να μπήκε «σφήνα» σε σχεδόν κλεισμένη συμφωνία με άλλον επιχειρηματία που ενδιαφέροταν για την αγορά του Σκορπιού, την ίδια περίοδο.

Το Σεπτέμβριο, επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες που θέλουν υπερπολυτελές λίαρ τζετ να προσγειώνεται στο Άκτιο  και τον ίδιο το μεγιστάνα υπό συνοδεία δικηγόρων όχι μόνο να επισκέπτεται το Σκορπι0 , αλλά και να διανυκτερεύει στο νησί.

Οι εργασίες εκκαθάρισης κι “ανακαίνισης” τρόπον τινά του νησιού φέρεται ν’ άρχισαν γύρω στον Οκτώβριο, αφού είχε προηγηθεί επίσκεψη στην Αθήνα υψηλόβαθμου υπαλλήλου του νησιού για σχεδιασμό και ενημέρωση.

Η τελική συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ώστε να γνωρίζουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αφήνοντας χώρο για σενάρια κάθε είδους, τροφή για τα  δελτία  ειδήσεων των καναλιών και όχι μόνο. Το σενάριο της χρονομίσθωσης για 99 χρόνια φαίνεται να προκρίνεται για ένα επιπλέον λόγο:

Το νησί από την εποχή του Αριστοτέλη Ωνάση είχε αποκτήσει ειδικά προνόμια από το Ελληνικό δημόσιο που κινδυνεύει να τα χάσει με μια μεταβίβαση κυριότητας.

Όπως, όμως, και να΄χουν  τα πράγματα, μια «νέα εποχή» για τον Σκορπιό και την περιοχή μας έχει ξεκινήσει,  κρατώντας και την πόρτα της δημοσιότητας ανοιχτή και το ενδιαφέρον αμείωτο. Τουλάχιστον δέκα συνεργεία δημοσιογράφων βρέθηκαν στην περιοχή τις τελευταίες δύο μέρες και πόσες ακόμα ιστοσελίδες (θα χάσουμε το μέτρημα) δεν ασχολήθηκαν με άρθρα τους! Θα φανταζόταν κανείς καλύτερη διαφήμιση ενόψει τουριστικής σεζόν;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το κεντρί του… Σκορπιού

Κάτοικοι του παραθαλάσσιου οικισμού Περιγιάλι στη Λευκάδα αντιδρούν στη μετατροπή του μικρού λιμένα τους για πέντε χρόνια σε εργοτάξιο φορτοεκφόρτωσης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *