Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Μάι 2021

Λευκάδα 2013 , κι όμως δίπλα μας ψάχνουν στα σκουπίδια!!!

Σημείωση mn : Βγείτε και καταγράψτε τα προβλήματα της Λευκάδας , η νότια και ορεινή Λευκάδα αντιμετωπίζει φοβερό πρόβλημα επιβίωσης. Δείτε το άρθρο από τα lefkaditika nea:

Όχι κυρίες και κύριοι, αυτή τη φορά δεν τα πέταξαν έξω απ΄ τον κάδο οι ασυνείδητοι συμπολίτες μας και τα ….έσκισαν οι δεκάδες αδέσποτες γατούλες!

Δυστυχώς όχι!!

Εντυπωσιακό, σκληρό, τραγικό, τι να πει κάνεις, κι όμως άρχισε να συμβαίνει ακόμα και στο ακρότατο δυτικό σημείο της πατρίδας μας, στη Λευκάδα, στο δυτικό επαρχιακό άξονα, στον Άγιο Νικήτα!

Πέντε – έξι συνάνθρωποί μας, μικρότεροι και μεγαλύτεροι, είχαν αδειάσει ένα κάδο σκουπιδιών στο οδόστρωμα και έψαχναν τα σκουπίδια. Πλησίασα να εναποθέσω και τα δικά μου και ρώτησα κάπως επικριτικά:

«Τι έγινε ρε … παιδιά;!…», κοιτάζοντας το σωρό των σκουπιδιών στο δρόμο.

Απάντησε ο μεγαλύτερος:

«Τίποτα, τίποτα, ψάχνουμε φαγώσιμα, μήπως έχεις τίποτα;». Εννοώντας αν έχω κι εγώ κάτι φαγώσιμο στα δικά μου σκουπίδια.

Έμεινα …κόκαλο, μουρμούρισα «όχι» και έστριψα με κατεβασμένο το κεφάλι!

Ήξερα ότι στις μεγαλουπόλεις, και στις μικρότερες ακόμη, συμβαίνουν καθημερινά τέτοια τραγικά γεγονότα, κάποια είχα δει και με τα μάτια μου, είχα όμως μια κρυφή .. ελπίδα ότι ως μικρό νησί είμαστε μακριά, ίσως άτρωτοι, από τέτοια τραγικά περιστατικά.

Ξέρετε, η ενστικτώδης … ψευδαίσθηση ότι η φωτιά στο σπίτι του γείτονα που είναι μακριά δε θα μας αγγίξει, τουλάχιστον σ’ αυτό το επίπεδο! Κι όμως τα πρώτα σημάδια είναι εδώ, παρόντα!

Οι σύγχρονοι «τροφοσυλλέκτες» – κοινωνικοί παρίες, ήταν έλληνες Ρομά, (ισότιμοι με μας κατά τα άλλα …), χωρίς μ’ αυτό να υπαινίσσομαι απολύτως τίποτα το υποτιμητικό για τη μερίδα αυτή των συνανθρώπων μας.

Και είναι απόλυτα λογικό, στην καπιταλιστικά δομημένη «Ευρώπη των λαών», του ισχυρού ευρώ και του παραπαίοντος νότου, στην Ελλάδα των μνημονίων (που τείνουν στη .. νιοστή από την …«τακτοποίηση» μας ως έθνος), τα πρώτα κρούσματα της εσχάτης αυτής εξαθλίωσης του ανθρώπου στην Ελλάδα – Ευρώπη του εικοστού πρώτου αιώνα να βρίσκονται σ’ αυτές τις ομάδες που ως τώρα λαθροβιούσαν σε παραπήγματα, απ΄ τα περισσεύματα της «θωρακισμένης εύρωστης κοινωνίας μας» (με πόδια από …πηλό), το παράνομο εμπόριο και τις μικρο ζαβολιές, που κάποτε ίσως να ήταν και μεγαλύτερες.

Ο τρίτος – τέταρτος κόσμος είναι εδώ, παρόν, και τα χειρότερα είναι μπροστά μας αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Αν δε … ματώσουμε γι΄ αυτό!

Το «θηρίο κοιμάται» είπε πρόσφατα ο ευρωπαίος Γιούνκερ σε μια κρίση αλήθειας….

Ας μη ρωτάμε λοιπόν γιατί η αύξηση της μικρής ή μεγάλης εγκληματικότητας και ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για το τι συμβαίνει γύρω μας, ποιος φταίει, κι αν με ασπιρίνες, ευχέλαια και ελεημοσύνες καταπολεμιέται ο συστημικός καρκίνος ……

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, και «οι καιροί ου …μενετοί»….

Σπύρος Κουκουλιώτης

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *