Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Κόβονται οι επιδοτήσεις σε Δήμους και φορείς του Δημοσίου

Μαχαίρι ως και 50% στις επιδοτήσεις βάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά από απόφαση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η απόφαση ήρθε για να μπει επιτέλους τέλος στη μαύρη τρύπα που τρώει χρήματα και κανείς δεν γνωρίζει που πάνε. Έτσι πλέον όλοι οι δημόσιοι Φορείς και Οργανισμοί (νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) υποχρεούνται να αποστέλλουν κάθε μήνα αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέσω των υπουργείων που τα εποπτεύουν.
Σε περίπτωση μη υποβολής των στοιχείων ο συγκεκριμένος Οργανισμός δεν θα επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ κυρώσεις προβλέπονται και για τους επικεφαλής τους.
Έτσι μετά την παρέλευση 15νθημέρου από τη λήψη της προθεσμίας θα ζητείται από τον Πρόεδρο ή τον Γενικό Διευθυντή του φορέα να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, θα επιβάλλεται πρόστιμο στον Πρόεδρο η Γενικό Διευθυντή κατά περίπτωση ίσο με το 1/25 του μηνιαίου μισθού ή της συνολικής αποζημίωσής τους, για κάθε επιπλέον μέρα καθυστέρησης.
Μετά την παρέλευση ενός μήνα από την αρχική προθεσμία το υπουργείο Οικονομικών θα δεσμεύει τυχόν έσοδα του φορέα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή τον τακτικό προϋπολογισμό σε ποσοστό 50% του ετήσιου προβλεπόμενου ποσού μέχρι την υποβολή των στοιχείων.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eγκρίθηκαν τρεις προσλήψεις εποχικού προσωπικού 8μηνης διάρκειας στον δήμο Μεγανησίου από την Αποκεντρωμένη διοίκηση

Μ ε έγγραφο που απέστειλε στον δήμο Μεγανησίου η Αποκεντρωμένη διοίκηση  Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κάνει δεκτό το αίτημα για […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights