Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Απριλίου 2024

Κ. Δρακονταειδής: «Προειδοποιούμε ότι ο κατήφορος της ρίψης και νέων βαρών, μέσω της Αυτοδιοίκησης, στις πλάτες των εργαζομένων και των ανέργων, μόλις τώρα αρχίζει. Οι πολίτες ας κρίνουν και κυρίως, ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ.»

Είναι γνωστό ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου 2012 η Δημοτική Αρχή, μέσω της πλειοψηφίας της, αποφάσισε να προχωρήσει σε τεράστιες αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού, και ύδρευσης – αποχέτευσης.

Κατά των αποφάσεων αυτών, είχαν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ, πρόεδροι κοινοτήτων (Νυδριού, Χαραδιάτικων), πολίτες, στελέχη της Κίνησής μας «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ».

Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή προσέφυγε «σε δεύτερο βαθμό» και ζήτησε την ακύρωση των προηγούμενων αποφάσεων. Οι τελικές διοικητικές αποφάσεις είναι οι εξής:

1. Σε ότι αφορά τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης απορρίφθηκε η προσφυγή της Δημοτικής Αρχής. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση στα συγκεκριμένα τέλη και ως γεγονός αποτελεί μια (δεύτερη) μεγάλη νίκη, μετά την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού μέσω της ΕΥΔΑΠ που επιχειρήθηκε από τη Δημοτική Αρχή.

2.  Σε ότι αφορά τα τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού έγινε δεκτή η προσφυγή της Δημοτικής Αρχής που στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ισχύουν, από 1/1/2013, οι αυξήσεις που αποφάσισε η πλειοψηφία. Ήδη αυτό φαίνεται, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ του α΄ διμήνου, που στάλθηκαν σε αρκετούς δημότες.

Οι αυξήσεις αυτές κυμαίνονται, πλην ελαχίστων κοινοτήτων, όπως στον παρακάτω πίνακα:

Επειδή οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται διάφορα τέλη και χαράτσια, καλούμε τους συμπολίτες μας, αφού επιβεβαιώσουν τις νέες αυξήσεις, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η Κίνησή μας θεωρεί ότι στις σημερινές συνθήκες που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι, το λιγότερο, απαράδεκτο να τους προσθέτει ο Δήμος και νέα βάρη.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να εξορθολογιστεί σταδιακά το σύστημα, όλων των τελών, να μειωθούν οι διαφόρων τύπων «κλοπές» και να εισπράξει περισσότερα χρήματα ο Δήμος. Τις προτάσεις αυτές έχουμε καταθέσει δημόσια στο Δ.Σ., αλλά και μέσω των ανακοινώσεών μας. Δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων.

Προειδοποιούμε ότι ο κατήφορος της ρίψης και νέων βαρών, μέσω της Αυτοδιοίκησης, στις πλάτες των εργαζομένων και των ανέργων, μόλις τώρα αρχίζει.

Οι πολίτες ας κρίνουν και κυρίως, ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ.

 

Λευκάδα, 27/3/2013

Για τη Δημοτική Κίνηση

                                                                                      «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

                                                                                        Οι δημοτικοί σύμβουλοι

                                                                                        Δρακονταειδής Κων/νος

                                                                                        Μπραντζουκάκης Νίκος

                                                                                        Νικητάκης Μάρκος

                                                                                        Φίλιππας Γιώργος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενίσχυση και στήριξη των επιχειρήσεων που λειτουργούν στον Τουριστικό τομέα. Για τα μικρά νησιά, κάτω των 3100 κατοίκων, μηδενικό επιτόκιο για ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων

Η επίσημη προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο στις 15 Μαρτίου- ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: Η Δράση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights