Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιανουαρίου 2022

Europe Direct ΠΙΝ. «Νέα Γενιά σε Δράση» στη Λευκάδα

Συμμετοχή του Κέντρου Europe Direct ΠΙΝ στην πρωτοβουλία «Eastern partnership youth window» του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» στη Λευκάδα, 15/03/2013

 Το Κέντρο Ευρωπαϊκής ΠληροφόρησηςEuropeDirect της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Βερύκιο καθώς και με την Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ συμμετείχε στις εργασίες της δράσης «Βe On Air» στη Λευκάδα την Παρασκευή15 Μαρτίου 2013. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε από 8 έως 16 Μαρτίου 2013 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» και συγκεκριμένα της πρωτοβουλίας «Eastern partnership youth window»με τη συμμετοχή 34 νέων δημοσιογράφων και εκπαιδευτών νέων από 17 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, την Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε, το πρόγραμμα ”Νέα Γενιά σε Δράση” και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ΠληροφόρησηςEurodesk.

 

Στόχος της δράσης ήταν η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων όσον αφορά τις μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα και τη δημιουργία ενός νέου εκπαιδευτικού εργαλείου διαχείρισης των ηλεκτρονικών μέσων προκειμένου να προωθήσουν το διαπολιτισμικό διάλογο, την αλληλεγγύη, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαίων νέων.

Η επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κα. Π. Γεωργίου παρουσίασε το Κέντρο και το ρόλο του στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των νέων πάνω σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού καθώς και διαδικτυακά εργαλεία ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης της Ε.Ε. που αφορούν νέους και δημοσιογράφους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

 

 

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 

 

Σαμάρα 13

49100 Κέρκυρα

26613 62183

Ε-mail: europedirectcorfu@pin.gov.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *