Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Μήνυμα του κ. Σπύρου Κονιδάρη προς το meganisinews και τους συμπατριώτες του

Αγαπητοί πατριώτες
Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε με την δημοσίευση της προαγωγής μου σε Υποναύαρχο και την παραπομπή σας στο «βαρύ» βιογραφικό μου.

Πέρα από την χαρά για την προαγωγή μου, σαν αναγνώριση της 35 ετούς υπηρεσίας και προσφοράς μου στην Πατρίδα, είναι ακόμη μεγαλύτερη η χαρά μου γιατί αισθάνομαι ότι η προαγωγή μου αυτή αντανακλά και τιμή στον Μεγανησιώτη Θαλασσινό, ναυτικό και ψαρά, την εκπροσώπηση των οποίων κουβαλώ με ευθύνη και ευλάβεια στο Πολεμικό Ναυτικό από το 1978, μαζί με τις Μεγανησιώτικες αρχές και τις αξίες που πήρα από την οικογένειά μου.

Πρώτος μεταξύ των συμμαθητών μου, από τον πρώτο χρόνο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων μέχρι σήμερα, σε μαθήματα, σπουδές, μετεκπαιδεύσεις, Σχολές Πολέμου κτλ, τιμημένος όσο ελάχιστοι, από το Πολεμικό Ναυτικό με την διακυβέρνηση των πλέον σύγχρονων πλοίων (Πυραυλακάτου για 3 χρόνια – και Φρεγάτας για άλλα 2) και εξαιρετικών θέσεων στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στο Αρχηγείο Στόλου, Διοικητής Μοίρας Φρεγατών αλλά  και του συνόλου των Φρεγατών για 2 συνολικά χρόνια, Επιθεωρητής του Στόλου για άλλα 2, όλα αυτά με προσωπική εργασία, σεμνότητα και στηριγμένος στα δικά μου και μόνο πόδια, υπόσχομαι να συνεχίσω να προσπαθώ και να τιμώ το Νησί μας και να είμαι χρήσιμος για τους συμπατριώτες μας.
Η υπηρεσία μου στο Πολεμικό Ναυτικό δεν μου επέτρεψε να πλεύσω συχνά στα νερά του Ιονίου, καθώς η απειλή ευρίσκεται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.  Όμως η ευκαιρία που μου δόθηκε να καταπλεύσω με την Πυραυλάκατο ΣΤΑΡΑΚΗΣ (Ρ-29) την 10 Ιουνίου 1996 στο Βαθύ μπροστά στον Άη Βεσσάριο, ήταν το καλύτερο δώρο της Υπηρεσίας σε μένα, και μια από τις καλύτερες αναμνήσεις μου από το Στόλο, στον οποίο με επιλογή της Ηγεσίας μας θα συνεχίσω την υπηρεσία μου σαν Υπαρχηγός του Στόλου από 26 Μαρτίου 2013.

Και πάλι σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους τους πατριώτες μας επιτυχίες και σε σας, τους μόνιμους κατοίκους που φυλάτε τις “Θερμοπύλες της καρδιάς μας”, να ‘στε γεροί και όλα τα καλά στα σπίτια σας.

Όπως έγραψα και στο MeganisiTimes, παρότι δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, σας καλώ να συνεχίσετε να προβάλετε τις καλές πράξεις και τα επιτεύγματα των συμπατριωτών μας, σαν κίνητρο και για τους άλλους, σαν αντίδοτο στην μεγάλη κρίση που περνάει ο τόπος μας, σαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Με εκτίμηση και στην διάθεσή κάθε Πατριώτη μας

Σπύρος Κονιδάρης – Πανούτσος

Σημείωση ΜΝ : Το κείμενο έφτασε στο site σαν σχόλιο , όμως θεωρήσαμε σωστότερο να  γίνει ανάρτηση και να  τύχει η παρέμβαση του κ.  Κονιδάρη  που μας τιμά  ιδιαίτερα   μεγαλύτερης  προσοχής . Εμείς τους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάει η χώρα  εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς αυτόν κι όλο το στράτευμα  που υπερβάλλουν εαυτούς , κρατώντας το φρόνημα και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων υψηλά ,  μέσα σε μία καταιγίδα περικοπών στους μισθούς τους αλλά και στην απαραίτητη χρηματοδότηση των αναγκών  για συντηρήσεις του στρατεύματος. Κύριε Κονιδάρη (άν και δεν γνωριζόμαστε όπως είπατε)  καλείστε σε μιά ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο να ανταπεξέλθετε  χωρίς πόρους σε μία δύσκολη  αποστολή . Κουράγιο , δύναμη και τα θερμά μας συγχαρητήρια !

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aναρτήθηκε στο site του δήμου Μεγανησίου ολόκληρη η 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Όπως είχαμε ενημερώσει μια  καινοτομία στην πολιτική ζωή του τόπου  εισάγει ο δήμος Μεγανησίου. Αναρτήθηκε  βιντεοσκοπημένη ολόκληρη η 5η συνεδρίαση  […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights