Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Ενταξη των περιοχών ΟΠΑΑΧ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και παράταση ημερομηνίας υποβολής προτάσεων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ    

                                                                                                        Κέρκυρα,  6-3-2013

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ένταξη των περιοχών ΟΠΑΑΧ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις επιλέξιμες προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» για τη δραστηριότητα των Τουριστικών Καταλυμάτων (ΚΑΔ 55- Θεματική ενότητα «Τουρισμός») αποφάσισε με χθεσινή του απόφαση ο Υπουργός Ανάπτυξης ΑΥΜΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Η απόφαση αυτή ήλθε σε συνέχεια των επιστολών που απέστειλαν οι  Περιφερειάρχες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σπύρου, των οποίων οι Περιφέρειες  αποκλείονταν ουσιαστικά τόσο από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης όσο και από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα ένταξης επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων που βρίσκονται σε περιοχές ΟΠΑΑΧ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι επιχειρηματίες στις περιοχές ΟΠΑΑΧ των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που θέλουν να δημιουργήσουν ή να αναβαθμίσουν τα τουριστικά τους καταλύματα (ξενοδοχεία έως 3 αστέρων, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επαύλεις, επιπλωμένες κατοικίες, κ.α) μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Ενίσχυσης ΜΜΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.  Σημειώνεται ότι με την ανωτέρω απόφαση, είναι επίσης επιλέξιμες στην Θεματική Ενότητα «Τουρισμός» τουριστικές μονάδες που λειτουργούν σε παραδοσιακά ή διατηρητέα κτίρια όλων των κατηγοριών και τάξεων δυναμικότητας μέχρι 100 κλίνες.

Εντάσσονται επίσης στις επιλέξιμες προς χρηματοδότηση επιχειρήσεις και οι δραστηριότητες ενοικίασης τουριστικών σκαφών και λεμβών χωρίς πλήρωμα, ενοικίασης εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ, εκμάθησης θαλασσίων σπορ και εκμάθησης καταδύσεων.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2013.-

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Όλοι αύριο στις κινητοποιήσεις και στην Πανελλαδική απεργία

NA ΦΥΓΟΥΝ : ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΤΡΟΪΚΑ                                                                                                    ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΩΡΑ    ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  και  στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ    ΤΡΙΤΗ 7 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights