Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Λουκέτο για δύο ακόμα επιχειρήσεις στο κοσμοπολίτικο Βαθύ Μεγανησίου

Πέντε επιχειρήσεις μέσα σ΄ένα χρόνο έκλεισαν στο μικρό Μεγανήσι  με τουλάχιστον 20 θέσεις εργασίας χαμένες  στο άλλοτε ποτέ επωνομαζόμενο περιστασιακά και  “Μύκονος του Ιονίου” . Το μικρό Νησί των celebrities και των μεγάλων ονομάτων( Νικόλ Κίτμαν, Ρομάν Αμπράμοβιτς , Μαντόνα κτλ) φαίνεται αργά αλλά σταθερά να  συμπορεύεται με την υπόλοιπη Ελλάδα  στον οικονομικό κατήφορο που μόλις άρχισε.

Από το σύνολο των επιχειρήσεων που έκλεισαν η πλειοψηφία αφορά παρά του αντιθέτου των προβλέψεων , τον κλάδο της εστίασης που είναι άμεσα εμπλεκόμενος με τον τουρισμό και το πιο ανησυχητικό είναι ότι αφορά επιχειρήσεις σε κεντρικό σημείο του Μεγανησίου. Οι πληροφορίες μας λένε ότι και τρίτη επιχείρηση έναντι χαμηλού τιμήματος , αναμένεται ν΄αλλάξει χέρια σύντομα ενώ στο κόκκινο παραμένουν τουλάχιστον 4 ακόμα επιχειρήσεις.

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων καταστημάτων , ψάχνουν ενοικιαστές αναπολώντας  τον παλιό καλό καιρό όπου η ζήτηση  είχε διαμορφώσει υψηλό τίμημα ενοικίων.  Σημάδι της οικονομικής δυσπραγίας και το γεγονός ότι παρά την υψηλή ανεργία , κανείς δεν ενδιαφέρεται αυτή την εποχή ν΄ανοίξει επιχείρηση με αποτέλεσμα να μένουν ξενοίκιαστα κεντρικά καταστήματα στο Μεγανήσι. Και ποιός να ενδιαφερθεί όταν καταργείται από φέτος το αφορολόγητο για νησιά κάτω των 3100 κατοίκων , όταν θα φορολογείται με 26% , όταν θα πληρώνει ΤΕΒΕ , κλιμακούμενα .

Οι υποσχέσεις για καλή τουριστική σεζόν και για πολυπόθητη ανάπτυξη , φαίνεται  να βρίσκει ανταπόκριση μόνο μεταξύ εκείνων που  την επικαλούνται , σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν τους  εάυτούς τους ότι δεν απέτυχαν  παταγωδώς  στην άσκηση πολιτικής και σχεδιασμού όλα αυτά τα χρόνια για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του συνόλου της κοινωνίας κι όχι μόνο  των “δικών” τους παιδιών.

Kι επειδή τελευταία πολύ κουβέντα γίνεται  και πολύ  φασαρία και σκόνη σηκώνεται  , διαβάστε και τι λέγαμε πέρυσι τέτοια εποχή  για το ίδιο θέμα και τι προτείναμε  εμείς οι γραφικοί: Λουκέτα λόγω κρίσης και στο Μεγανήσι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eνημέρωση στην ΠΕΔ-ΙΝ για την πορεία υλοποίησης του ΟΣΑΜΝ. Απών ο δήμαρχος Μεγανησίου

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη χθεσινή 10/11/2014 συνεδρίαση στα γραφεία της ΠΕΔ-ΙΝ,  προκειμένου η Τοπική Συντονιστική Επιτροπή Κέρκυρας να ενημερώσει για την πορεία […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights