Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

Άρχισαν οι απολύσεις στο δημόσιο; 500 μόνιμοι από ΑΣΕΠ υπάλληλοι του ΙΚΑ στο δρόμο με email

Οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν τη ζοφερή και αδιέξοδη πραγματικότητα για 500 ορκισμένους μόνιμους τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. οι οποίο διορίστηκαν μέσω της αξιοκρατικής διαγωνιστικής διαδικασίας που ορίζει το ΑΣΕΠ!

Η απόλυση των ανωτέρω μόνιμων υπαλλήλων προκαλεί την περιέργεια των νομικών και πολιτικών κύκλων αλλά και διεγείρει την ανησυχία στους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα και σε κάθε ενεργά σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης κος Μανιτάκης ενώ έχει ρητά ορίσει με ΦΕΚ ότι «δημόσιος υπάλληλος που έχει διορισθεί στο δημόσιο μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ, που έχει δεχθεί να μεταταχθεί δε δύναται να απολυθεί. Επίσης, το μόνιμο προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων εξαιρείται από τις απολύσεις.».

Όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει! Οι εν λόγω 500 μόνιμοι υπάλληλοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. αν και τηρούσαν όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις, απολύθηκαν αστραπιαία μέσω e-mail! Συγκεκριμένα, οι 500 απολυθέντες μόνιμοι υπάλληλοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. όχι μόνο διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ, όχι μόνο δέχθηκαν με τρόπο αναγκαστικό και βεβιασμένο τη μετάταξή τους από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ αλλά και ήταν μόνιμοι υπάλληλοι του σημαντικότερου ασφαλιστικού ταμείου του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Παρ’ όλες τις ρητές εντολές του νόμου, οι υπάλληλοι αυτοί οδηγήθηκαν εν ριπή οφθαλμού στην ανεργία!

Όμως, ο παραλογισμός της παράνομης αυτής απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται στα εξής σημεία:

– οι 500 απολυμένοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. δεν δικαιούνται όχι μόνο το επίδομα ανεργίας αλλά ούτε και τη νόμιμη αποζημίωση, διότι, από τη μία πλευρά, ο ΟΑΕΔ δεν έχει προβλέψει τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε δημοσίους υπαλλήλους, αφού μέχρι τώρα δεν υπήρξε τέτοια απόλυση, και, από την άλλη πλευρά, ο νόμος ορίζει αποζημίωση μόνο σε απολυθέντες ιδιωτικούς υπαλλήλους!

– οι απολυμένοι, επίσης, δεν δικαιούνται ασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αφού απολύθηκαν. Βέβαια η νομοθεσία ορίζει τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης, αναλόγως του χρόνου εργασίας, στους απολυθέντες υπαλλήλους μόνο του ιδιωτικού τομέα και συνεπώς όχι του δημοσίου τομέα!

– οι μητέρες που διατελούν σε άδεια κύησης, λοχείας ή μητρότητας δεν δύναται να απολυθούν, επειδή η μητρότητα προστατεύεται νομικά. Όμως ανάμεσα στις απολυθείσες είναι δεκάδες μητέρες που τελούσαν σε άδεια μητρότητας, κύησης και λοχείας!

– η συνέχεια είναι περισσότερο τρομακτική και απάνθρωπη! Αφού οι μόνιμοι υπάλληλοι αυτοί απολύθηκαν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κος Μανιτάκης συνεχίζοντας την πελατειακή τακτική και παραγκωνίζοντας το νόμο που ορίζει 5 αποχωρήσεις – μία πρόσληψη, ανακοίνωσε ΦΕΚ για το διορισμό ίσου αριθμού ημέτερων υπαλλήλων με προϋπηρεσία stage στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.!!!

Συνεπώς, ζούμε σε ένα κράτος στο οποίο έχουν καταλυθεί οι νόμοι! Οι πολιτικοί για πολλοστή φορά κοροϊδεύουν και εξαπατούν τους πολίτες! Διατρανώνουν συνεχώς σε δημοσιεύματα ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος! Η πραγματικότητα τους διαψεύδει ηχηρά! Δυστυχώς, οι πολιτικοί υπακούοντας πειθήνια στην τροΐκα και έχοντας μετεξελιχθεί σε αθύρματα της ευρωπαϊκής εξουσίας σκοπεύουν να υλοποιήσουν, παρά τις δεσμεύσεις τους, απολύσεις σε όλο το δημόσιο τομέα! Οι πολίτες επιβάλλεται να αφυπνιστούν! Ο διανοητικός οπλισμός τους ας είναι σε εγρήγορση!

Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα άρχισαν ήδη με τους 500 στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Είναι πασιφανές ότι δε θα σταματήσουν! Οι 500 αυτές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν τον πιλότο στις επόμενες απολύσεις μόνιμων υπαλλήλων! Το χειρότερο είναι ότι όσοι απολυθούν δε θα δικαιούνται ούτε καν ασφαλιστική υγειονομική περίθαλψη ούτε καν επίδομα ανεργίας! Στο σημείο αυτό θα μας οδηγήσουν οι νεωτεριστές ευρωπαϊστές πολιτικοί μας!

Κρίνεται επιτακτική ανάγκη όλοι εμείς να αντιδράσουμε! Η ΑΔΕΔΥ συνεπικουρούμενη και από τη ΓΣΕΕ, οφείλει να ενημερώσει, να κινητοποιήσει και να προστατεύσει όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, όλους τους πολίτες και σαν γροθιά όλοι να αντιδράσουμε αποφασιστικά!

ΠΗΓΗ: gekollias.blogspot.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνου συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλίσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

    ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *